Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Kuieren rond de Moezel

Gepost op 06/06/2012 om 02:53 door Carl in de rubriek algemeen.

De regio van de Moezel is reeds 2000 jaar wijngeschiedenis : pittoreske wijndorpen, imposante middeleeuwse burchten en groene heuveltoppen, kortweg een uitgebreid culturele patrimonium. We moeten de Romeinen danken, die de wijnen introduceerden. De Moezel gaat een goed stuk in Frankrijk , maar ook in Duitsland van Trier tot in Koblenz kronkelt hij in een groen decor.

Trier is de meest Romeinse stad, met pittoreske wijndorpjes aan de boorden. Cochem is nog zo'n populaire stad in deze regio - daar kan men rondslenteren in de straatjes van de binnenstad. Reichsburg is dan adembenemend met zicht op Cochem en wijde omgeving. Duitsland kent ' gemütlichkeit ' : Bernkastel-Kues , Trabach , dorpjes om er lang te vertoeven.


Een BOB en Babette nodig

Wijnboeren , kelders en winkels zijn er genoeg - en wat dacht je van de ideale oplossing een bezoek aan de ' Vinothek van Kues ' ? Historische gewelfkelders van het St- Nikolaus Hospitaal met 110 geselecteerde wijnen. Vooraf een chauffeur aanduiden, om dit goed af te handelen. Voor een forfait van een fles , kan men dan aan het proeven gaan.

Romantisch tafelen kan ook, met één van de grootste wijnhandelsstad van Europa , die moet je zoeken in Traben-Trarbach - met mischien een dinercruise , balorkest en feest is er altijd. Wie goed kan fietsen raden we aan : Calmont met een hellingspercentage van 68 % ' DE STEILSTE WIJNBERG ' van Europa. Het zal nodig zijn, de drinkbus te vullen met Moezelwijn. Koblenz kan je gaan shoppen , duizend en één mogelijkheden voor uw Moezel souveniers. Daaaaag Moezel we keren zekerlijk terug .

Met dank aan I.V.

COPYRICHT Wijnton.be Juni 2012

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese