Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Op zoek naar oude druivenstokken (7)

Gepost op 23/05/2009 om 19:17 door Carl in de rubriek oenologie.

* De nielluccio is de meest gebruikte druif, voor maar liefst 35% in Corsica. ' Niellu ' dat staat voor zwart en donker. Zorgt voor een uitstekende rosé en fijne aroma's, samen met een Syrah.

* Barbera: In Piegmonte toch erg populair. In goede wijnjaren en na een goede rijping kunnen Barberawijnen goed wedijveren met de Barolo.
* Arrufiac, Petit Courbu, Petit en Gros Manseng: witte rassen van een coöperatieve uit 'Plaimont' gevestigd in Saint-Mont, het hartje van Gasgogne.

* Fer, Servadou en Tannat: rode rassen voor allerbeste kwaliteit rond Gasgogne.

* Parellada, Xarel-lo, Macabeo de drie druivenstokken dewelke zorgen voor een Spaanse Cava

* Cabernet Cortis: een hybride druivenras uit Duitsland ontwikkeld in 1982. Dit rode wijn ras is een kruising tussen Cabernet Sauvignon X Solaris. Bezit een hoge tolerantie tegen Peronospera en Oidium (valse meeldauw en echte meeldauw). Bladeren gemiddelde grootte en sterk groen. De druiven zijn langgerekt cilindrisch. Voor vorst heeft hij weerstand. Wijnen zijn krachtig, rijk aan kleur, en hebben sterke tannienes, een typische Cabernet Sauvignon karakter.

* Valentin Blattner: Zwitsers rode druivenras, dewelke zijn naam gaf, voor het ontwikkelen en planten van deze hybride druivenstok. In Sohières (Jura) N.W. Zwitserland genieten ze van de géén kwetsbaarheid van galmijten, bladluizen en meeldauw. Een hybride met Europese oorsprong Vitis Vinefera met een Noord Amerikaans ras. Aangeplant in Loker (Heuvelland). Een prima bio druivelaar.

Lees ook: Op zoek naar de oude druivenstokken 6
Lees ook: Op zoek naar de oude druivenstokken 5
Lees ook: Op zoek naar de oude druivenstokken 4
Lees ook: Op zoek naar de oude druivenstokken 3
Lees ook: Op zoek naar de oude druivenstokken 2
Lees ook: Op zoek naar de oude druivenstokken 1

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese