Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Het beste Olympisch nieuws over Braziliaanse wijnen . Deel 2

Gepost op 07/08/2016 om 21:52 door Carl in de rubriek algemeen.

Brazilië is het grootte land in Zuid-Amerika, maar mondiaal zijn ze een klein producerend land voor wijnen. We melden al eerder dat Rio Grande do Sul, de grootste wijnregio is - wijnmakerijen concentreren zich op kwaliteit, daar waar tafelwijn normaal de grootste productie uitmaakt. En toch kunnen we volledig zijn, met onze berichtgeving over de wijnen uit Brazilië die grote veruitgang maken.

-In het uiterst zuiderlijk punt van het land , vinden we Serra Gaucha, met zijn glooiende heuvellandschappen, lage temperaturen en explosie van Bordeauxvarieteiten. Met een hoogte van 450 tot 750 meter valt een verfrissing te melden waar een ander mix van wingerds te noteren valt. Touringa National (Portugal), Alicante Bouchet, Barbera en Malvasia.


-We konden informatie vastleggen uit Campanha, Serra do Sudeste met een hoogte van 200 tot 450 meter, waar ook wijnbouw wel degelijk een belangrijkheid bezit. Naast Planalto Catarinese, Vale de Sao Francisco voor de beste mousserende wijnen.

-Casa Valduga is het oudste producent in Brazilië, zowel voor mousserende wijnen of rode wijnen met merlot. Ze scoren zelfs zeer goed.

-Quinta de Neve (Santa Catarina) is een top wijnbedrijf voor aromatische Pinot Noir.

-Salton (zeer groot producent) die ook in ons land verkrijgbaar is, ook in supermarkten, kan cabernet franc en terroldego met kwaliteit bezorgen. Vooral hun mousserende wijn valt op met zeer geurige exotische kenmerken - helaas niet in droge wijnstijl. Hiervoor gebruiken ze malvasia die veel restzoet bezorgt.

We denken echt een mooie voorstelling te bezorgen. Veel succes voor dit Olympisch en groot voetballand.

DECA AUG. '16

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese