Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Château de Chantegrive A.C. Graves (Fr)

Gepost op 25/02/2010 om 08:41 door Carl in de rubriek algemeen.

Altijd een lekkere fles uit de Graves, ten zuiden van de Stad Bordeaux , met zachte aardse rode wijnen, minerale witte wijnen. Goede oogstjaren, volgen dan ook geregeld driejaarlijks op, en nog een 2005 te vinden, is echt lekkebaarden. Een toekomende 2009 te kunnen aankopen, altijd zekerlijk doen!

Dit kasteel behoort eveneens , zoals Clos Floridène, Archambeau, St- Robert, Villa Bel Air tot grootheden, in de Graves.

We zijn te gast bij hartelijke Mevrouw Hélène Lévêque, die met haar familie 92 ha beheren , waarvan 60 ha voor rode wijnen. In de gemeente Podensac rondfladdert steeds een zanglijster tussen de ranken, een dank voor de naamgeving van dit schitterend wijnkasteel.


6.200 stokken /ha met 600.000 flessen , 12 maanden op nieuwe eik 30% voor rood, 9 maanden op nieuwe eik 50% voor witte wijnen. Cabernet Sauvignon 50 % , en Merlot 50 % voor rood; 50 % voor Sauvignon & 50 % Sémillion voor witte wijnen.

Zand, en rollende gravier zijn de 30 jarige stokken aangenaam te verblijven in de Graves.


We openen een fles, om een idee te bezitten, en geniet mede .

Château de Chantegrive 2006 18 maanden op eik.

*Robijnrood, met donkerblauwe reflexen, complex, elegant in geuren, dewelke bij het walsen een combinatie van rode en zwarte vruchten , aangevuld met subtiele accenten van boshout, specerijen ( tabak) en een zachte houttoets.

* fijne glycerinetranen, echter niet vettig.

* Bij het proeven is duidelijk een grote hap fruit volheid en rondheid waar te nemen, duidelijk een mooi evenwicht te herkennen tussen de Merlot en Cabernetdruif ( tannines en frisse zuren) , het geheel bevat soepele tannines en zuren. Een pracht afdronk.

Bewaren : 5-7 jaar
Culinair: rood vlees, entrecote, tournedos, chateaubriand .


DECA Feb/2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese