Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Een geselecteerd wijntje uit Lanquedoc

Gepost op 26/01/2017 om 11:18 door Carl in de rubriek algemeen.

Caves Henri de Richemer, Grand de Thau "Cuvée Prestige" Rouge 2014


De Languedoc-Roussillon strekt zich uit langs de kusten van de middellandse zee, we onderscheiden in dit gebied 4 wijnregio’s: de pyrénées-Oriéntale, de Aude, de L’Hérault en de Gard. Samen produceren deze gebieden 70 % van alle Franse landwijnen. We onderscheiden in deze vier grote regio’s 68 verschillende "vins de pays". Het is na Corsica hier in deze regio het warmst van Frankrijk. De gemiddelde temperatuur op jaar basis bedraagt hier 13,5-15°C. De winters zijn zacht te noemen, de zomers droog en warm, wat uitermate goed uitkomt voor de algemene wijnbouw in dit gebied. De sterke winden drogen niet enkel uit maar zorgen ook voor een vochtigheid die mee uit de zee gebracht word. September heeft meestal een ideaal weerbeeld om de druiven in de beste conditie te kunnen oogsten. Zoals in ieder middellands wijnbouwgebied is de diversiteit aan wijndruiven enorm groot.

Proefnota's

Deze wijn gemaakt van de Cabernet Sauvignon druif heeft een diep rode kleur. De geur is rijk en geconcentreerd, rijp fruit en hints van groene peper. In de mond is deze gestructureerde wijn mooi evenwichtig, rond en warm met een uiterst rijke en tevens soepele finale. In de afdronk een kleine houttoets. Het best drink je deze wijn 4 à 5 jaar na oogstdatum.

Bereidingen: Charcuterie, stoofschotels, wild en kazen.

Aanbevolen serveertemperatuur: 16 – 18°C
€ 9,10


Jan.'17

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese