Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Het beste-en snelste nieuws voor de wijnliefhebber

Gepost op 20/11/2014 om 19:42 door Carl in de rubriek algemeen.

De eerste 'drone demonstration' of kleine electronische zwever is geslaagd bij Bernard Magrez's Chateau Pape Clement in April 2014. Kan zeer goed de toestand van een wijngaard inschatten van ziektes. De BOURGONDISCHE regio heeft beslist met de federatie van wijnbouwers er één aan te kopen. Kan minutenlang blijven zweven op een afstand van 1,70 meter boven de wijnstokken om haarscherpe foto's te leveren.


Turkije

De hoofdvogel voor onze blog voor de eerste proefnota's van een fles(sen) uit Turkije. De volledige informatie dan deze kelder is eveneens gigantisch. Maar we hebben nog nieuws : wie de Turkse taal kan lezen, bezitten ze ook een eigen wijntijdschrift : KARAF MAGAZIN. Veel leesplezier.


Het wijnbedrijf Savino uit Schelle lijkt meer en meer zijn naam waar te maken als specialist van Centraal- & Oost-Europese wijnen. De wijnen van Davino uit Roemenië, werden zeer goed onthaald op Megavino. De Hongaarse kwaliteitswijnen van de getalenteerde wijnmaker Bösz Adrian lijken wel gemaakt voor de Belgische markt. En de domeinen reeds in het gamma blijven internationaal bevestigen: Ptujska Klet (Pullus) wint op verschillende internationale concours, Winery Khareba scoort wederom op Concours Mondial de Bruxelles .

Bösz Adrian

Deze jonge wijnmaker maakt furore in Hongarije. Zijn wijngaard bezit stokken van Cabernet Franc, Riesling, de klassieke lokaal ras Szekszardi Bikaver en zijn Merlot. Nogmaals een bewijs dat er overal talenten zijn. Gefeliciteerd voor Savino, dit bij ons te brengen.


Roemeense schoonheid!

Sinds oktober zijn we gestart met de wijnen van Davino uit de Dealu Mare. Dan Balban & Bogdan Costachescu startte 20 jaar geleden met het pachten van enkele hectare wijngaard. Door hun focus op kwaliteit en uitzonderlijke gedrevenheid is Davino kunnen uitgroeien tot één van de vooraanstaande domeinen van Roemenië

Uitslag VRAGENLIJST PORTUGAL
1.Wat is : Tinta Cão ?
1. Een traditioneel gerecht
2. Een stad in het zuiden van Portugal
3. Een druivensoort

2.Welke streek wordt het meest geassocieerd met de Alvarinho-druivensoort ?

1.Vinho Verde
2.Alentejo
3.Algarve

3.Wat was 's werelds officiele wijnstreek, waarvan de grenzen in 1756 werden bepaald?
1.Bordeaux
2.Rioja
3.Douro

4.In welke streek ligt de stad EVORA?

1.Alentejo
2.Douro
3.Bairrada

5.Hoeveel dagelijkse vluchten heeft TAT Portugal vanaf Brussel richting Portugal tijdens het winterseizoen ?
1.3
2.4
3.5

6.De druivensoort Tinta Roriz heeft ook een andere naam, die veelal in het zuiden van Portugal wordt gebruikt. Dewelke ?

1.Aragonez
2.Encruzado
3.Castelao


7.Wij doen er nog paar vragen erbij.
Hoeveeel variëteiten (DRUIVENRASSEN) telt PORTUGAL ?

1. 150
2. 200
3. 250
8. IS het toegelaten dat men alcohol toevoegt aan de wijn in Portugal?

1. JA
2. NEENChampagne : de kostprijs voor 1 kg druiven is in Augustus 2014 VASTGELEGD op 6.50 € - DIT voor wijnboeren, coöperaties of grote huizen die druiven aankopen. Kostprijs flessen naar een nieuwe verhoogde prijs ?


DECA Copyright 2014 © - niet toegelaten voor verspreidingen
Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese