Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijnen uit Turkije door nieuwe correspondent Heer Martin Bacquaert

Gepost op 27/06/2009 om 19:37 door Carl in de rubriek algemeen.

Voor de eerste keer werden op Vinexpo de Turkse wijnen voorgesteld! Een mooie première en het resultaat mag er wel zijn!
Maandag 22/06 werden deze voorgesteld onder de naam 'French kiss to Turkish wines!'. Mooie naam maar waarom French kiss? Het waren namelijk enkel de producenten die geconsulteerd werden door Franse oenologen waaronder de welbekende Stéphane Derenoncourt. Hij was het trouwens die de wijnbouw in Turkije aan de pers voorstelde.

Eén van deze wijnhuizen was 'Turasan' waar een collega oenoloog van mij werkt. Op een remarkabele wijze, heeft deze jongeman de kwaliteit van het wijnhuis opgekrikt. Naast de internationale druivenrassen zoals Chardonnay en Cabernet-Sauvignon cultiveren ze heel interessante lokale rassen zoals de 'Narince'. Een druivensoort afkomstig van de regio 'Tokat' met dikke bessen en die zijn aciditeit bewaart in zo'n warm klimaat. Qua kwaliteit in dergelijke regio's kan hij zeker de Chardonnay evenaren! Heel origineel en echte kwaliteit!
Deze wijnen worden niet in België gecommercialiseerd, maar misschien komt dit nog…Van links naar rechts: wijnconsulent Stéphane Toutoundji,
oenoloog Edouard Guérin en eigenaar Hasan TurasanDe wijnkelders

Met vele dank aan onze nieuwe correspondent Heer Martin Bacquaert!

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese