Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Lalande de Pomerol

Gepost op 12/06/2010 om 08:43 door Carl in de rubriek algemeen.

De kleine gemeente, naast de beroemde Pomerol, genieten mede van deze uitzonderlijke heerlijkheid.

We konden een proeverij meemaken met Claude Bonhomme Propriétaire-Viniculteur van het Château Brouard uit Lalande de Pomerol.

Het terroir is typerend met argilo-gravel en uitzonderlijke ijzer caracteristieken , goed voor 3,5 ha. Vooral Merlot ( 90 %) Cabernet Sauvignon (10 % ) zijn de belangrijke spelers van de wijnen.

De vinificatie is een traditie van zorg geworden gedurende lange rijpingen. 12 maanden eik genieten de wijnen om de uitzonderlijke rondheid , finesse , en een lang genot te genieten.

Chateau Le Bourdil

Verderop beheren deze eigenaars de 10 ha , waar noord-zuid meer argilo-kalk de 25 jarige druivenstokken zich goed voelen. 70 % Merlot, 20 % Cabernet Franc , 10 % Cabernet Sauvignon , goed voor 18 maanden rijping in de fles , zonder eik . Een heerlijkheid van Bordeaux van 6 klm verder van Libourne , en waar Lussac in de onmiddelijke omgeving te bezoeken valt .

Claude Bonhomme
Lalande de Pomerol


Copyright DECA Mei 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese