Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijnstokken en hun gaven in Bergerac !

Gepost op 19/05/2009 om 10:49 door Carl in de rubriek algemeen.

Eeuwenoude bedrevenheid, zetten de wijnboeren hier voor de dertien A.O.C. 's van het wijnbouwgebied Bergerac hun werk voort dat erkend wordt door het INAO of het Instituut des Appellations d' Origine.

Hier is wijn het resultaat van een passie voor de natuur. De wijnboeren van Bergerac, die echte natuurliefhebbers zijn en enorm veel belang hechten aan het typische karakter van hun wijnen, wijden er zich met volledige overgave aan.

Ze houden een edele aanplant van druivenrassen in stand, aangepast aan het oceanische klimaat van het Zuidwesten: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Malbec voor rode wijnen en de rosés; Sauvignon, Sémillon en Mucadelle voor de witte wijnen.

Beperkte opbrengst per ha, eerbied voor het millieu, optimale rijpheid voor de pluk, zorgvuldige assemblage en rijping, iedere fase is het resultaat van continue arbeid. Uit deze passie ontstaat grote evenwichtige en weelderige karakterwijnen.

Smakelijke, lange en rijke wijnen, weerspiegelen van weelderigheid, fruitigheid, structuur en rondheid. Stuk voor stuk ontdekkingen van een heerlijke reis naar de wijnboeren van Bergerac.

Over het algemeen zijn de wijnen van Bergerac assemblagewijnen. (wijnen met meerdere druiven). Ze worden verkregen door vinificatie van verschillende druivenrassen, wit of rood, zijn over het wijngebied verspreid in functie van hun aanpassingsvermogen aan het terroir en van het wijntype dat de wijnbouwer beoogt.

Met dank: Maison des Vins de Bergerac Conseil Interprofessionel des Vins de la Région de Bergerac
24104 Bergerac CEDEX

OFFICE De Tourisme de Bergerac 24100 Bergerac
Bureau d' Information des vins de Bergerac 1060 Bruxelles.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese