Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

We Proeven : een ZURRICA & CATARRATO wijn

Gepost op 26/09/2010 om 21:45 door Carl in de rubriek algemeen.

Om alle ongemakken te vermijden, wrijf niet onmiddelijk in de ogen - het bestaat echt , en moeten hiervoor naar Sicilië gaan, om deze wijnen te vinden, met belangrijke plaats PALERMO. Zurrica & Catarrato zijn echt druivenstokken , en namen van druivenstokken/wijnen .


Het prachtig eiland van de Middellandse Zee - grootste driehoekig regio van Italië, met zee en vulkanen (80 %) meteen de grootste wijnproducerende regio , dit voor het grootste deel voor de export. Net als VENETO de grootste wijnproductie (13%) voor Italië .

De moderne wijnen van de vroegere zoete MUSCAT en Marsala hebben plaats gemaakt voor de beroemde D.O.C.-wijnen.

Culinair een paradijs voor verse landelijke keuken zoals : pasta, pizza, vis, lamsvlees, olijfolie, citrusvruchten, mediterrane groenten , om de lekkernijen zoals gebak -en sorbets , cassatas ( een plaatselijke specialiteit) niet te vergeten. Neem hierbij een plaatselijk wijntje, en dan is dit echt een zaligheid.


Zurica

Een witte droge wijn ( Indicazione Geografica Tipica ) uit de FARO D.O.C wijngebied . De merkwaardigheid zal zeker zijn : de bodem (grond) te proeven , of laat het ons beter vertalen de mineraliteiten.

* N - Oosten van het eiland vinden we rode wijnen gemaakt van de Nerollo, Nocera, Calabrese, Gaglioppo en Sangiovese .

Etna D.O.C.

Hier komen de witte , rode en roséwijnen van de vruchtbare flanken op de vulkaan. De Bianco en Bianco superiore zijn de schitteringen eveneens : Trebbiano en Minella Bianco , uitstekende aperitief- en viswijnen.

D.O.C Cerasuolo di Vittoria

In het achterland van Catania zal men de robijnrode Frappato, Calabrese, Grosso Nero, en Nerello druivensappen (wijnen) gaan vinden.

Aan schuimers in Sicilië , géén gebrek , wat dacht je van een MUSCATO SPUMANTE , een echte zwoele en aromatische opkikker.

Gekende wijnen zoals Chardonnay , Cabernet Sauvignon , duiken eveneens op , veel voortrekkelijk is hier niet te vinden. Voor Sauvignon Blanc en Müller-Thurgau echter wel.DORICUM ( Catarratto ) 2006We hadden de gouden kans , dit eens te proeven - een bestceller uit de wijnkoopgids 2007 van de HEER Frank Van der Auwera met een OSCAR vermelding . Cattarrato 2006

*Strogeel met reflexen diepgeel in kleurenvacht , met vettige tranen aan het glas.

*Groot parfum van wit fruit , in het bijzonder : perzik , groene appel , vlier-en tuinkruiden.

*Smaak is vooral de aanzet van appel-perzik-amandelnoot-caramel en zelf neigend naar een likeur in de mond.

Besluit : een prachtige potentiële wijn .


MARSALA DESSERTWIJN

Uit dit schitterend wijnregio mag deze beroemdheid niet vergeten worden , met minstens 17-18 % Alc. , waarbij men Grillo , Cataratto, Pignatello, Colbrese, Nerello, Damaschino, Insolia en Nero d'Avola als most , met pure toevoeging van wijnalcohol mag verwachten. Een Marsala 'Vergine' heeft er een 10 jaar rijping op zitten . Schitterend is dit !


DECA © September 2010Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese