Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Uitzonderlijke wijnen uit Nice (Frankrijk)

Gepost op 19/07/2010 om 09:37 door Carl in de rubriek algemeen.

Nice mag dan ook een paradijs zijn, voor touristen, en wie straks deze richting uitgaat , raden we aan ' Promenade des Anglais' te bezoeken, dewelke in 1822 nog geschiedenis uitstraalden , zeldzaamheden, die echter géén tijdschriften of boeken halen is o.a. op gebied van wijnbouw.

Een kleine appellation contrôlée , goed voor 48 ha met de benaming BELLET. Nergens buiten NICE te vinden , dan Nice zelf . De meest eigenaardige druivenrassen. Stel je voor : de druiven La fuella , Folle Noire, en Le Braquet, goed voor rode wijnen te produceren.

Ook wit scoort goed, en is het steenoude ras ROLLE aanwezig.


Domein Les Coteaux de Bellet , slaagt erin een rode wijn te bezorgen, met fruitigheid, kruidigheid, en lederaroma's , en dit gaat betekenen 'uitmuntend' !

Mes Coteaux is goed voor een bloemlezing voor witte wijnen , goed voor een NICE - prijs van 15- 25 euro.


We vonden zelf , nog een uitschieter in Lanquedoc, waar we graag , in een volgende thema vervolgen. Veel surfplezier toegewenst !

DECA Mei 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese