Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Uitzonderlijke wijnen uit Nice (Frankrijk)

Gepost op 19/07/2010 om 09:37 door Carl in de rubriek algemeen.

Nice mag dan ook een paradijs zijn, voor touristen, en wie straks deze richting uitgaat , raden we aan ' Promenade des Anglais' te bezoeken, dewelke in 1822 nog geschiedenis uitstraalden , zeldzaamheden, die echter géén tijdschriften of boeken halen is o.a. op gebied van wijnbouw.

Een kleine appellation contrôlée , goed voor 48 ha met de benaming BELLET. Nergens buiten NICE te vinden , dan Nice zelf . De meest eigenaardige druivenrassen. Stel je voor : de druiven La fuella , Folle Noire, en Le Braquet, goed voor rode wijnen te produceren.

Ook wit scoort goed, en is het steenoude ras ROLLE aanwezig.


Domein Les Coteaux de Bellet , slaagt erin een rode wijn te bezorgen, met fruitigheid, kruidigheid, en lederaroma's , en dit gaat betekenen 'uitmuntend' !

Mes Coteaux is goed voor een bloemlezing voor witte wijnen , goed voor een NICE - prijs van 15- 25 euro.


We vonden zelf , nog een uitschieter in Lanquedoc, waar we graag , in een volgende thema vervolgen. Veel surfplezier toegewenst !

DECA Mei 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese