Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Italianen blijven de grootste wijnfraudeurs in Europa.

Gepost op 13/12/2016 om 20:32 door Carl in de rubriek algemeen.

Wijnschandaal in Italië - zopas verschenen persbericht. De jaar cijfers voor 2016 zijn eveneens verschenen, en terug blijkt het laarsland op nummer 1 van de wereldproductie Italië met 48,8 miljoen hectoliter wijn - een vertrouwd juist gegeven. Toch is Italie niet vrij te noemen van schandalen. In Europa gaat terug een zwaar verdict, indien men betrapt wordt.

La Bella ITALIA .


De Italiaanse wijnhandel gaat gebukt onder een groot fraudeschandaal. Honderden wijnhandelaren worden door justitie onderzocht voor het aanlengen van de pinot grigio met inferieure wijnsoorten.

Driehonderd mensen zijn volgens de Italiaanse justitie onderwerp van onderzoek, aldus lokale en Britse media.

De aanklachten betreffen omkoping en vervalsen van documenten die de echtheid van de wijn hadden moeten aantonen.

Flessen vernietigd

In totaal zou er voor €20 miljoen gefraudeerd zijn.

Het aanlengen past in een lagere traditie waarbij binnen- en buitenlandse wijnhandelaren worden aangepakt. Italiaanse wijnhandelaren verwijten veel buitenlandse partijen de markt te verpesten met goedkope en aangelegde wijnen.

Recent werden voor 400.000 flessen aan wijnsoorten in Lombardije in een grote wijnkelder vernietigd. Ook zijn toen volgens Italiaanse media tanks met riesling en pinot grigio vernietigd.

Spijtig voor de faam van dit mooi druivenras : Pinot Grigio

We vonden een zeer goede fles Zenato Pinot Grigio delle Venezie afkomstig van het Italiaanse kwaliteitswijnhuis Zenato. Hun wijngaarden liggen tegen de heuvels rondom het Gardameer. De bodem is daar droog en de temperatuur tamelijk laag. Kiezels en keien beheersen het beeld en zorgen voor een bodemstructuur die een perfecte afwatering garandeerd. De Zenato Pinot Grigio delle Venezie is een licht strogeel gekleurd witte wijn. Hij is helder en fonkelend met een sprekend bouquet van delicate tonen van bloemetjes en fruit. In zijn smaak is hij sappig, fris, zuiver en elegant zacht met een mooie smaaklengte in zijn afdronk. Zenato Pinot Grigio delle Venezie is uitstelkend geschikt als mooie aperitiefwijn, maar laat zich ook prima combineren met visgerechten, wit vlees en gevogelte en bijvoorbeeld bij pastagerechten met vis.

Deca DEC. 2016

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese