Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Eerste prijzen voor Koen en Lore !

Gepost op 26/11/2010 om 18:37 door Carl in de rubriek algemeen.

Prettig nieuws te rapen, van een bedrijfsleider, tevens wijnbouwer, en duiveltje doet het al- Koen en Lore Roose uit Roeselare , met hun bedrijf KOROVA, en hun eigen stukje wijngaard in Zuid- Africa (Elgin) .

Twee cuvées met verscheidenheid aan te bieden, sappen uit de omgeving Spionkop, en Elgin. De druivenstokken keuze was Sauvignon Blanc . Pas in Maart op de fles, en we konden al eerder kennismaken ( zie Spionkop wines 1900 en 2010 zijn in Vlaanderen ) via onze knop archief in oktober.


Een plaatselijke beroemde Wijngids deelde al hun prijzen uit, 4 stars (sterren) voor het eerst voor de eerder nog gesloten '1900 cuvée ' - 3 sterren voor de zonblinkende goudwitte kleurige Spionkop Sauvignon Blanc, dit is straf. Van de beroemde plaatselijke Auteur John Platter en zijn groene Gids kregen ze nog een extra schouderklopje (te jong op de fles) , een tweede deelname voor volgend jaar. Goed gezien van Koen, en zijn West-Vlaams bloed : de tanksamples stuurde hij op als bewijsstuk en vroeg een tweede kans.

Prachtig toch ?

De trotsheid kon hij niet laten te melden, en we bezorgen eveneens de grootste felicitaties, straks terug in ons land. Half december rond dag 18-19, probeert hij via Antwerpen, in zijn eigen winkel te krijgen. We raden ten zeerste deze flessen aan, temeer nog jaren veel plezier ermee te beleven. Een bitter jonge cuvée, en een mondvullende wijn te bezitten, wat zal dit verder worden ? De know how van vinificatie , opvolging, en ....dan kan inderdaad wonderen gebeuren.

Zelf benieuwd ? Korova te vinden in de Ardooiesteenweg 355 te Roeselare (W.Vl.) .

*Laaste open-deur-weekend 18-19 december KOROVA ROESELARE Ardooisesteenweg 355

Succes Koen en Lore,

DECA NOV 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
2 reactie(s)

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese