Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Altijd gezellig : kaas en ( Kaapse wijn )

Gepost op 30/11/2011 om 10:07 door Carl in de rubriek algemeen.

Dat kaas , een echte finesse is geworden, moeten we niet vertellen, en zekerlijk wanneer we een smulavond met gasten of vriendenkring gaan organiseren - altijd een leerzame smaakvolle ervaring gaan bezorgen.

Uw tafel gaan omtoveren met een kaasbord met smeurigheden , schimmel - blauwgeaderde , vaste en zachte kazen , met keuze van viervoeters en melkwinkels zoals geit , én natuurlijk de smaken van het terroir : Jura , Abdijkazen, Zwitserse kazen , een pikante of een kruidige kaas. Druifjes horen er altijd bij, naast droogde vijgen , noten , vers fruit. Muscadet (druivenras) gaat hier altijd scoren , het druifje dat men proeft, gaat exact van geuren en smaken terugkeren in een glas wijn. Uw keuze van wijnen , maakt dit gezellig met een woordje uitleg erbij, kan het mooier, voor boeiende gesprekken ?

CREATIEVE WIJNHANDELAARS

Onze redactie persneus ging de richting van een prachtig nieuw initiatief van de firma COROVA uit Roeselare , de grote specialist voor Kaapse wijnen.

Dynamisme van de uitbaters en medewerkers zijn er altijd te vinden : hebben we nog maar pas een voorstelling meegemaakt van hun eerste flessen van hun aangekochte wijngrond in Helgin (Zuid Afrika) er is al terug nieuws te rapen . ( lees in archief te vinden ) De totale omtovering van het bedrijf , nu met gerijpte kazen , fijne vleeswaren, olijfoliën,azijnen, en dilicatessen , naast de beroemde Kaapse wijnen. ' Kaas en meer ' is het geworden - een fantastisch initiatief volgens ons.

Kaapse Wijn

Ik moet eerlijk bekennen , reeds 30 jaar met wijnen bezig te zijn, een grote eerbied te hebben voor Zuid Afrika, nooit zal ik dit verloochenen. Met een glimlach en gevoeligheid voor o.a hun taalgebruik , hun rassen , hun kwaliteiten , nieuwsgierigheden.

Volkelwijn heten ze alle schuimers ( methode traditionelle) , is dit niet grappig ? Beroemde flessen bestaan er zoals ' Rust en Vrede ' , ' Nooit gedacht ' , ' Meerlust ' , 'Rust Roest' , ' Rietvallei' , of een fles ' ALLESVERLOREN ' van het oesjaar 2010 , met als druif vermeld op het etiket : steen = Chenin Blanc , zoals in de Loire te vinden. Dat doet toch deugd , de taal van de wijnbouwers ...

Pinotage ( kruising Pinot Noir + Cinsau(l)t is hun Nationale trotsheid , soms zo lekker met nuances van donkere vruchten , specerijen - goedkope flessen moet men niet zoeken , die leveren uitsluitend geuren en smaken van ACETON en oude fietsbanden. Er is meer te vinden bij de vijf grote wijnregio's , onderverdeeld in 14 districten en 120.000 ha wijngaarden. Onze selecties gaan naar : Kaapse Riesling, Colombard , Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon , Merlot , Pinot Noir , Chiraz . Al eens een schitterende fles rosé zijn fonkelen van de supermarkt group Delhaize , met een eigen bottteling , met de naam ' HANEPOOT' ? Eeuwige humor bij de Zuid Afrikanen.

Vergeten we niet , de wijnregio's : Swartland, Stellenbosch , Paarl , Kaapstad , en prachtige thema's die we al eerder neerschreven.

KAAS EN MEER
Ardooisesteenweg 355
8800 ROESELARE


Open : elke werkdag ( niet op Zondagnamiddag en Maandagvoormiddag.

www.kaapsewijnen.com


DECA November 2011 copyricht

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese