Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Hallo... met WIJNTON.BE! Eerste reacties...

Gepost op 15/01/2009 om 18:21 door Carl in de rubriek algemeen.


Wijn(genieten) is in de eerste instantie communicatie: thuis tafelend met vrienden,gasten,ofwel relax aan de open haard afkicken van een loodzware werkdag, ofwel met (zaken)relaties op onderhandeling én ontdekkingstocht in de wijnbar .

Daarbij is het minder belangrijk alle theorie en alle technische weetjes klakkeloos uit het hoofd te kunnen declameren; veel minder belangrijk dan de factor 'enthousiasme'.Enthousiasme voor het landbouwproduct met zijn eeuwenoude wortels,voor de m/v die 365 dagen per jaar in wingers en chais rondloopt, voor de authenticiteit van het terroir en druivenras, voor de technologische vernieuwingen die de wijn tenslotte mee hielpen democratiseren.

Als het Carl & zijn team van WIJNTON aan één ding niet ontbreekt is het wel aan dit enthousiasme. Hij heeft er zelf overdosis van.

Dat het niet altijd ' volgens de boekjes' verloopt of dat er schoonheidsfoutjes voorkomen,kan hem-terecht-niet schelen. Als er tenminste maar méér Belgen ( of in zijn visie vooral WEST-Vlamingen!) de liefde voor 'de wijn' krijgen.

Kortom: ik hoop dat jullie WIJNTON de komende maanden goed en vooral eerlijk gevuld raakt. En blijft.

Frank VAN DER AUWERA

Antw. : Dank U , Heer Frank, voor Uw knap schouderklopje. Wij houden woord.
Ons ' groene boekje' halen we echt , van onder het stof. Niet de snelheid van onze redactie, maar de juistheid, prioritair,naar onze grote geboren Stadsgenoot wijlen Albrecht Rodenbach ! Hoy's


****************
Beste WIJNTON,
Proficiat , voor jullie inzet, voor een regionale wijnweb. Mag de ton, altijd gevuld geraken !
Isabelle V.

Antw.: Zoals François Rabbelais in Chinon, altijd voor streefde ' een gezonde ziel, kan niet leven in een droog lichaam ' ( Chinon, Loire ), gaat WIJNTON.BE echt Uw wensen vervullen!

****************
Beste Carl en co, we wensen jullie een ferm en kloek wijnjaar, veel wijngenot en mooie primeurs. Alvast eentje: Op 6 februari as komt bij Commanderij De Mandel Domaine Moyer Damien & Michael vignerons de Montlouis sur Loire. Een onvergtelijke proef van 8 fonkelende witte Loire wijnen.
André Manhaeve, voorzitter C.d.M.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
1 reactie(s)

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese