Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Franse export van wijn en alcohol bereikte recordniveau 2015

Gepost op 19/02/2016 om 19:17 door Carl in de rubriek algemeen.

Frankrijk heeft vorig jaar voor 11,7 miljard euro wijnen en andere alcoholische dranken uitgevoerd, een toename met 8,7 procent in vergelijking met 2014. Daarmee wordt, na twee iets mindere jaren, opnieuw een "historisch niveau" bereikt.

De stijging van het exportcijfer is voornamelijk toe te schrijven aan de toegenomen verkoop van de champagne en cognac tegen een gunstige wisselkoers, wegens de zwakkere euro. Vooral de Amerikaanse en Chinese markten droegen bij tot die groei. De niet-mousserende wijnen (zonder "bubbeltjes") kenden dan weer een terugval.

Wanneer de export in volume uitgedrukt wordt, zijn de cijfers evenwel minder positief. Dan tekent zich namelijk een daling met 3,6 procent af tot 188 miljoen verkochte kisten. Het gaat al om de derde daling op rij.

"Champagne, cognac, Bordeaux- en Bourgogne-wijnen zijn onder hun vier goed voor 67 procent van de export maar slechts 28 procent van het volume", zo verklaart Christophe Navarre, voorzitter van de federatie van exporteurs, die tegenstelling in de cijfers.

Navarre beklemtoont ook dat de sector het op een na grootste exportcijfer van Frankrijk laat optekenen, na de luchtvaart. Het cijfer van 11,7 miljard euro "staat gelijk met de verkoop van 126 Airbussen", klinkt het.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese