Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Een fris pintje, een lekker wijntje ......

Gepost op 25/03/2009 om 19:30 door Carl in de rubriek algemeen.

Wijnton.be steeds op zoek, naar lekkere wijnen. Dit is toch iets spéciaals! We geven zelf deze dorpscafé een AWARD! Een super wijntje te schenken, in een A.O.C. glas, met zelf 2 grote onderscheidingen!!

Café 'de elleboog' Bruggesteenweg 179 te Roeselare.

Gemakkelijk te vinden: juist voor het Stedelijk Ziekenhuis, enkele hondenden meters van DE POST, juist voor het Centrum Roeselare in te rijden!

Yvan, Frieda en Patricia staan er borg voor:
- een werk van barmhartigheid: de dorstigen laven.
- U hoogwaardig inlichten van het wel en wee in voetbalwereld, met sjaals van Club Brugge en S.V. Roeselare
- Een goede frats, een flinke dosis humor, Uw geluk te vinden met Lotto...
- Alle grote prijzen betreffende het beste dorpscafé, de beste biertapper, het friste pintje, een romige JUPILER/STELLA in een bakske, of een romige RODENBACH! Van het vat natuurlijk .....!

Santé mijn ratje! Je kan het al eeuwenoud van een Roeselarenaar horen, wie heeft er nog niet binnengeweest? Een spéciale ontdekking! De sfeer daar...!

TWEE OSCARS Sauvignon de Touraine sec 2007!

Eind Oktober,'08 was het een feit, de nieuwe WIJNGIDS 2009 van Europees wijnexpert Heer Frank VAN DER AUWERA was klaar. 300 BESTE wijnen onder de 10 euro! Ik had hem nog maar, een paar uur, tot ik een eerste speciale aandacht schonk, aan de eerste OSCAR-WIJNTJE in dit nieuw pocketboekje Sauvignon de Touraine 2007. Een gelukkige taster, voor deze geboorte van de GIDS, je zou er dorst van krijgen....

Tegast, bij deze sympathieke uitbater YVAN, en promt, een wijntje besteld! Oh wee...het was een Sauvignon de Touraine! Uitgeschonken in een écht ....A.O.C. glas goudgele tinten, mineraal citrus, grassig (de kenmerken van sauvignon) kruidig en zo'n frisheid, een flinke hap fruit in de mond,en wat een mooie afdronk! (genietbaarheid achteraf)! Proficiat YVAN! Dit is een OSCAR WIJNTJE!

5 maanden verder... Het NIEUWSBLAD (zaterdag 7 & 8 maart '09) en een collega van de Heer Frank, wijnauteur Alain Bloeykens: de 100 beste wijnen. Santé santater, en dat ratje weeral erbij! Weeral dat wijntje Sauvignon de Touraine 2007. Yvan..... Uw tweede OSCAR! Dezelfde proefnota's, met extra's: frisse zuren, groene appels, nerveus, intens, doet snakken naar nog meer! Het wijntje terug in de prijzen!

Terecht beste wijntonner? Deze dorpscafé bezit ook een buitengewoon wijntje! En nog een keuze te vinden: Chardonnay VINO DE CHILI 'LAS PUERTAS' Vall Central 2008 van een 650 ha wijngaard 14°C. Voor de rode wijn liefhebbers, een kruidige Côte-Du-Rhône te vinden
KIJK OP ONZE FOTOBOEK .....! De foto's!

Dubbel gefeliciteerd YVAN, FRIEDA, PATRICIA!

Zekerlijk eens gaan proeven, beste WIJNTONNER.BE en voor een slim prijsje! Bestel er nog een schotel kaasjes erbij, je zal echt niet weten, wat een goed wijntje betekend! Uw kaasschoteltje ......echt ook iets unieks!
Vergeet niet te vermelden: santé mijn ratje! Mag het echt zooooo goed zijn!

Carl

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese