Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Château Mayne Laborie Bordeaux

Gepost op 02/03/2010 om 20:36 door Carl in de rubriek algemeen.

De ontdekkingen in Bordeaux, zijn ons bijzonder gelegen, zodat we graag deze prachtige wijnbouwer volgen, met zijn wijnen.

Indien we de , de eerste coördinaten gadeslaan, kan het echter niet anders, door echt op de oevers van de Dordogne zijn terroir te bezitten.

Cabara, ligt dicht bij Pijols, Bordeaux zelf (30 klm) , Branne, Libourne 5 klm, St- Emilion, en ook Créon, die ik persoonlijk goed ken.

Een kleine 2 ha 60 ares , is een kleinschaligheid om goed in de hand te houden. De wijnstokken zijn dan ook geplant op 5 perselen met grote argilo-kalk ondergronden.

Een artisanale selectie van het fruit, dewelke met handarbeid volledig is gedaan, kunnen de wijnen gedurende 12 maanden verblijven in houten fusten, een keuze van deze wijnbouwer. De botteling is dan ook goed voor 10.000 flessen, die een aandacht verdienen.

90 % Merlot en 10 % Cabernet Sauvignon , een prima selectie , zekerlijk wie graag , een grote hoeveelheid Merlot in zijn glas wil vinden.

Verder kan je wijnboxen , appelsap , en kiwi-appelsap verkrijgen.Philippe Lherme
Château Mayne Laborie
30 avenue du Port 33420 Cabara

DECA FEB 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese