Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Aperitieven met een Argentijnse schuimer : Raza Brut Zorrontés vintage 2011 !

Gepost op 29/06/2014 om 11:29 door Carl in de rubriek algemeen.

Van een buitenbeentje gesproken die we terug in primeur op de wijnblog hebben gepost. We zorgen ervoor dat iedereen met ons kan meeproeven - ten minste waar een wereldwinkel of een fineaal van Oxfam fairtrade aanwezig is en deze vrijblijvend aan te kopen. Een prijsvork die aanvaardbaar is , want we betaalden iets meer bij de vondst in de schappen van de Delhaize groep, die eveneens deze fairtrade wijnen verdelen . (9,35 euro). Prijs niet gekend in de winkels zelf van Oxfam. Redenen genoeg om een test met ons te doen. Met de logo : families working together to make outstanding wines - is onze nieuwsgierigheid groter geworden. Streng en rechtvaardig , gaan we de ARGENTIJN degusteren en aperitieven ! Proost alvast !

PROEVERIJ

RAZA Argentina ' BRUT ' Zarrontés vintage 2011

Bodega en terroir : San Carlos Mendoza for Rioja Cooperatie (organisatie van 500 families wijnboeren) RIOJANA N.W. Argentinië


Druivenrassen : 100 % Chardonnay


Verdeelpunten : Oxfam fairtrade , wereldwinkels , Delhaize en de hoofdzetel van Oxfam Ververijstraat 15 9000 Gent.

Status : methode traditionelle

Voorkomen fles : iets onwennige donker bruingekleurde etiket en prezentatie van een groene fles die iets outbollig overkomt.

Schenktemp : 6-7 ° C

Alc : 12,6 %

Winemaker : Radafle Grigual

Kleur : lichtgeel met gouden fonkeling , korte witte moussevormng die snel wegsmelt, razendsnelle piepkleine belletjes met grote speelse sensatie. Kransvorming van de belletjes in het glas. Vettige tranenband, lange bubbelshow.

Geuren: florale structuur met vooral frisse indruk , citrus , pompelmoes , thébladeren , aangename ontdekking die zelf Crémants doen verbleken.

Smaken: witte moussesmaken nihil , goedgevulde mondhap van veel geel fruit , brioche, fraîcheur voorkomend , soepele technisch goedgemaakte zachte en DROGE afwerking (!!!! goed) , waarbij limoen, minerale hardsteen van kalk ondekbaar is , geen negatieve invloeden , fijne zuren en korte afdronk . Fijn , niet bombastisch , maar een delicatesse die 35 bodegas van Cava eens mogen nadoen ! Vintagewijnen die geen veroudering laten voelen en smaken (zeer goed) .


Score : 14,5 ( + ) / 20Deca Juni 2014 copyricht

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese