Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Chateau la Martellerie Côte de Blay Bordeaux (Fr) *

Gepost op 13/03/2010 om 09:38 door Carl in de rubriek algemeen.

Altijd hartelijk te vertoeven in Bordeaux, en waarom niet dicht bij de tweesprong van het samenvloeien van de Dordogne met de Gironde, dicht bij Bourg ,het wijngebied Blaye.

We ontmoeten Gaec Lardière & Fils Propriètaire - Récoltant van de Cave ' La Martellere ' uit St Palais de Blaye .

Het familiale exploitatie bezit 16 ha in de Gironde en 4 ha in de Charente Martime.

Een goede vinificatie, grote selectie van goed fruit , botteling op het kasteel, en een uitstekkende terroir van ' argilo-siliceux en graveleux ' , ik denk te ontdekken , in hun mooie taal, prachtige wijngronden.

90 % voor rood , waarvan 80 % merlot, 5 % Cabernet Franc , 15 % Cabernet Sauvignon en 10 % voor witte wijnen , waarvan 100 % Sauvignon Blanc.


De rode wijnen krijgen een grote filtering , om te rijpen in houten fusten. Voor de witte , in betonnen kuipen ondergaan een vaste temperatuur gisting. Rosé is dan ook een assemblage van 2/3 merlot en 1/3 Cabernet.

Een Chambre d'Hôtes is ter plaatse beschikbaar met alle mogelijkheden , om het gezellig in de omgeving de vakantie door te brengen .

Enkele tips zijn dan ook : La Citadelle de Blay , Royan , Meschers, Talmont, Cognac , en Bordeaux, Saint -Emilion , Saintes en Jonzac , en waarom niet de picknic klaarmaken voor Médoc ?

DECA Maart 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese