Wijnton.Be - De onafhankelijk regionale fruitige wijnsite.
  Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Een goed glas Bourgondië

Gepost op 21/02/2010 om 20:27 door Carl in de rubriek algemeen.

We begeven ons , bij de Propriétaires-récoltants Germain Père & Fils uit Saint-Romain. Een familiale gelegenheid voor een goed technische vinificatie van 13 ha. Goed voor een goed glas Bourgondië.

Verschillende appellations bezitten ze, zoals Saint-Romain blanc et rouge , Bourgondië Hautes-Côtes, Pommard, Beaune 1 er Cru les Aigrots, Les Montrevenots, Meursault, Auxey-Duresses .

Saint Romain is dan ook dicht gelegen , bij bovengaande beschreven beroemdheden , en het Romaans dorpje, is toch wel, om stil te staan waar tijd en eeuwen zijn voorbij gegaan.


Een flesje openen Saint Romain blanc, is kiezen voor een grote gamma linde, witte bloemen ,in de neus, fruitigheid, finesse, met uitzonderlijke mineralen van kalk in de mond.
We hebben het hier natuurlijk over de overheerlijke Chardonnay.

Zowel een Hors d'oeuvres met délicate vis, zullen het bijzonder beinvloeden.Saint Romain rouge :

Pinot Noir , de keizer van Bourgondië, met een franse klasieker : Robe rubis. Een pracht van een intensité , en zwarte kers. Mooier franse woordenschatten zijn er niet.

Voor een goede aankoop bevelen we aan 2005- 2006- 2007, 2008 mag dan ook iets minder zijn voor wit .

Binnenkort krijgen ze de Premier Cru beoordelingen , en wie snel bij handen is, kan wel nog voordelige prijzen vinden.Germain Père & Fils
Rue de Pierre Ronde
21190 Saint-Romain

Copyright / eigendomsrechten WIJNTON.BE DECA Feb/2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
2 reactie(s)

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese