Grote schade van nachtvorst is bekend in Frankrijk & Spanje .

Gepost op 09/05/2017 om 15:24 door Carl in de rubriek algemeen.

2017 zal een slecht jaar voor de wijnboeren. De vrieskou op 21 en 28 april zorgde voor grote schade in Frankrijk en Noord-Spanje.

De wijnboeren namen heel wat voorzorgen om de druivenstokken te beschermen. Brandende fakkels, vuurkorven, gasbranders en watersproeiers werden ingezet om de oogst te redden, maar het lijkt erop dat de schade toch nog erg groot is.

'Zo'n' 30 procent van onze oogst zal vernield zijn', zegt Yann Le Goaster, directeur van de federatie van wijnboeren in de Bordeaux-streek. Er is geen regio die niet getroffen is.

Van Champagne, Elzas, Bourgogne tot helemaal diep in het zuiden de Languedoc, Rousillon waar het normaal bloedheet is, ook daar heeft men die vriestemperaturen meegemaakt. De concrete gevolgen zijn dat een goede wijn van 2017 schaars en duur zal worden. Maar aangezien 2015 en 2016 topjaren waren voor de wijnboeren, moet er nog niet onmiddellijk gevreesd worden voor lege wijnrekken. Daarnaast zijn Frankrijk en Spanje niet de enige landen die wijn produceren.
Mei '17

Copyright 2009 Wijnton.Be


Terug