Sappig tot aan de bodem : Carmenère Gepost op 28/01/2011 om 14:27 door Carl in de rubriek algemeen. Donkere kleur, krachtig, kruidig, fruitig, dit is de druif Camenère in Chili. De trotsheid van Chili , voor deze krachtpanser is nu niet meer te houden. Een korte snoei, is de enige mogelijkheid om hem van ziektes te vrijwaren. De trossen brengen veel op, en het fruit is geweldig in geuren. Oosten gaan men doen rond Mei , in het zuiderlijk afrond. Een gelijkenis als Merlot , is hier niet sprake, omdat hij elegantie, diepgang en complexiteit overtreft. Puperrood , met contact met zuurstof heeft hij rood fruit , cassis, kruidigheid. Vlees en zachte kazen, gegrild vlees is hij opperbest. Speciaal is wel, eenmaal eengeopende fles wel een hele week zal gewaren. Wijnhuis Vandenbulcke Roeselare DECA Jan 2011 Copyright 2009 Wijnton.Be |