Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Een vrolijk paasfeest !

Gepost op 16/03/2013 om 22:38 door Carl in de rubriek algemeen.

In naam van de directie van onze wijnblog Wijnton.be , wensen wij alle surfers, lezers, leden een prettige Paasfeest toe. Dit voor uzelf , familie en vriendenkring.

Wij gaan er voor een tientallen dagen uit - we zijn er terug net voor Pasen !

Mogelijks kan dit cadeautje nog eens een test krijgen - we maken een PAASCAKE !

Cake met Sauternes & druiven en/of chocolade


Benodigheden150 gr zachte boter, 170 gr suiker, 1 koffielepel sinaasappelzeste , 225 gr bloem,75 gr tasty amandelpoeder- 1 koffielepel bakpoeder , 3 eieren, 25 cl Sauternes wijn, 400 gr blauwe druiven zonder pit - bloemsuiker- eventueel fondant chocolade. (springvorm van 24 cm)

1. Verwarm de oven voor op 180 °C . Bekleed de springvorm met bakpapier.

2.Klop de zachte boter en suiker romig met de mixer. Voeg de zeste toe en daarna de eieren een na een. Klop alles tot alles mooi gemengd is.

3.Zeef de bloem met de bakpoeder en een snuifje zout. Spatel de bloem door het botermengsel , voeg vervolgens het amandelpoeder en als laatste de wijn toe. Meng tot je egale massa bekomt. Stort het beslag in de springvorm.

4.Verdeel de gewassen en gedroopgde druiven erover.

5.Zet in het midden van de voorverwarmde oven en bak in 40 min goudbruin en gaar.

6. Laat de cake op een rooster afkoelen. Haal uit de vorm en verwijder het bakpapier. Bestrooi met bloemsuiker en/of warme chocolade.








MET DANK AAN KEUKENGEHEIMEN spar retail. De specialist voor al uw bereidingen .


Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.





Bekijk het volledig archief





Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese