Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Champagne Louise Brison

Gepost op 17/01/2010 om 18:03 door Carl in de rubriek algemeen.

Eternels Champagnes Louise Brison ...
La nature, en cuisine comme en amour , nous donne rarement le goût de ce qui nous est mauvais. Ch. Baudelaire.

Wie hardnekkig bij zijn Franse Champagne blijft, kunnen wij deze voorstelling echt aanraden, uit de Velodroomstraat 17 8200 Sint Michiels - Brugge

Een beetje geschiedenis

Arne Musnier , de mooiste vrouw van haar tijd , werd geboren in Noé les Mallets en was de maitresse van Henri 1 graaf van Champagne. Zij redde hem het leven bij een moordpoging door zich op zijn aanvallers te storten. Als beloning heeft Henri haar in de adelstand verheven.





De wijngaard

Deze strekt zich uit over een fantastische ZZO - flank in de omgeving van Magnant (Troyes Reims ) , op een hoogte van 320 meter. Door deze uitgelezen ligging komen de Chardonnay en Pinot Noir tot volle ontplooiing met een mooie opbrengst voor gevolg.

Respect voor het natuurlijk evenwicht

Er worden geen chemische meststoffen, insecticiden en schimmelwerende middelen gebruikt zodanig dat de natuurlijke micro-biologie van de grond bewaard wordt. Door het bewerken van de grond en het toevoegen van organische stoffen worden de natuurlijke mineralen in de wijngaard en het metabolisme in de ondergrond verbeterd.

De Methode





De Chardonnay is gegist in eiken vaten en samengevoegd met Pinot Noir na alcoholische gisting. De natuurlijke aciditeit van de druiven wordt behouden en dat betekend dat er geen systematische malolactische gisting wordt toegepast. De wijnen komen tot ontplooiing gedurende een periode van veroudering in eiken vaten. Na een lichte collage en filtering wordt de toekomstige Champagne in flessen gedaan waar de 'prise de mousse' plaatsvindt.

De vele jaren van bewaring in de kelders vormen het aroma en geven finesse, rondheid en karakter aan de Champagne.

De eigenschappen van Champagne

De manier waarop deze Champagne geproduceerd wordt houdt de natuurlijke componenten in stand en bevordert de synthese van verschillende molecullen : oa vitamines , aminozuren en resveratrol. Deze moleculen bezitten eigenschappen die goed zijn voor de gezondheid ( antioxydanten , vermindering op risico van bloed-vaatziektes, vertagingen bij het ontstaan en evolutie van tumors...

Cuvée's

Cuvée Tendresse Blanc de Blancs Millésime 2003

* 100 % Chardonnay 5 maanden gelagerd in eiken vaten. Géén malolactische gisting Elegant en Goumand



Champagne Brut Millésime 2004

50 % Chardonnay 5 maanden gelagerd in eiken vaten en 50 % Pinot Noir. Géén malolactische gisting ...
Heel expressieve aroma's

Prima voor maaltijd , vis in saus , wit vlees , Poularde au Champagne , Risotto met eekhoorntjesbrood

Champagne Brut Cuvée Germain Brulez Millésime 2002

50 % Chardonnay 5 maanden gelagerd in eiken vaten en 50 % Pinot Noir gelagerd in inox. Géén malolactische gisting

Exellent als aperitief met foie gras met 4 kruiden , andouilette , fruittaart.

Champagne Rosé Brut L' Impertinente

100 % Pinot Noir gelagerd in eikenvaten Macératie rosé fruitig en gestructureerd

Ideaal voor dessert met rood fruit , chalotte van aardbeien.


Wijnen en Champagne LOUIS BRISON
Velodroomstraat 17
8200 St Michiels Brugge

www.louise-brison.be

info@louise-brison.be

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.





Bekijk het volledig archief





Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese