Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Prettigheden bij de wijnen ! (1 ) witte wijnen

Gepost op 31/01/2011 om 15:27 door Carl in de rubriek algemeen.

Wijnen zijn bijzonder in hun kleuren, geuren,smaken, of afdronk. Het eigenaardigste is wel, dat elk ras een ander idee zal bezorgen. Komt dan nog het terroir erbij, de omstandigheden, van zon en regen, en elk jaar kunnen de wijnen een ander beoordeling krijgen.

Ruiken : vul een glas wijn, en ruik wat er echt aan de hand is, enkele minuten later , doe je het zelfde maar met een draaibeweging ( walsen) en zie...








We geven hier enkele hints :

Chardonnay : hazelnoot, geroosterd brood, citroen, grapefruit.

Chasselas : groene appel, bloeiende margriet (bloem)

Chenin Blanc : appel , hazelnoot, buxus, vuursteen, mandarijn

Cortese : appel , citroenbloesem


Gewurztraminer : theerros , lychee, vijg en kweepeer

Grüner Veltliner: paprika , peper, peulen (erwten)

Muscadet : grapefruit , citroenschil , anijs

Neuburger : appel , hazeltnoot









Pinot Blanc : peer , kweepeercompote, thee


Pinot Gris : brood, hazeltnoot, spek

Prosecco : lychee , citroenbloesem

Riesling : perzik , abrikozen , meloen , petrol

Sauvignon Blanc : paprika , groene tomaat , aalbes, braam

Sémillon : perzik , ananas , honing, saffraam

Silvaner : appel , venkel, selderij ( kruidigheden)

Tribbiano : appel, vers brood

Verdicchio : kweepeer , peer , hooi , sinaasappelschil

Vermintino : appel , citoenmelisse, vers hooi

Viognier: abrikkos, peer , citroengras, amandel, honing

Welschiesling : appel , accaciabloesem



Copyricht eigendom

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.





Bekijk het volledig archief





Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese