Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Een wijnetiket herkennen : Oostenrijk

Gepost op 25/09/2010 om 10:26 door Carl in de rubriek algemeen.

Ieder wijnland heeft zijn appelaties, zijn kenmerken, en daarom is het zo belangrijk , een etiket te lezen.

In onze indrukwekkende voorafgaande thema's van dit schitterend wijnland, kon je reeds in idee ontdekken , hoe geografisch- welke stijlen er te vinden zijn.

Een kleine overzicht van de belangrijkheden, bezorgen we nu .


Ausbruch : een traditionele zoete wijnspecialiteit uit RUST. Ontdek hier eens zéér speciaal de diepe kleur, waarbij je duidelijk een Tokaj karakter zal ontdekken.

Auslese : is een laatgeooste , maar bijna zoete wijn.

Beerenauslese (BA) : zijn zeer zoete wijnen , maar met edelrotting gemaakt, jong te drinken , en tegenstelling bvb met de Duitse tegenhangers die kunnen later gedronken worden.

Extratrocken: de meest droge wijn

Halftrocken: half droge wijn

Kabinett : lichte , vrij droge, verfrissende wijnen , met een speciaal karakter.

Landwein: een hoge claficicatie dan een tafelwijn

Lieblisch : halfzoet

Qualitätswein : een kwaliteit wijn

Spätlese : een tussenwijn hiermee bedoelen we tussen Kabinett en Auslese , met meer kwaliteit en karakter.

Süss : Zoet

Tafelwijn: meestal in grote fleswijnen te vinden, de Oostenrijkers blijven dit in hun land houden.

Trocken: Droog

Trockenbeerenauslese : ( TBA) edel gerotte druiven , leveren bijna elk jaar enkele echt frisse fraaie wijnen in Burgerland . Zijn minder duur dan in Duitsland.


© DECA Augustus 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.





Bekijk het volledig archief





Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese