Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijntaal spreken ! (5)

Gepost op 03/09/2009 om 17:38 door Carl in de rubriek algemeen.

A.V.A. : American Verticultural Area, een wijnbouwgebied, appelation in de U.S.A. Op een wijnetiket terug te vinden

Anbaugebiet : Wijngebied in Duitsland

Anthocyaan: de tannine in druivenschillen die rode wijnen kleur en smaak geven

Azienda/Aziende Agricola : wijngoed of wijnmakerij in Italië.

Barrique : houten vat met inhoud 225 liter (Frankrijk)

Bentoniet: kleisoort waarmee wijnen worden geklaard.

Cepa: Spaanse wijnstok

Chai: Wijnkelder of wijnmakerij

Chianti: Italië meer bepaald in Toscane met als dé druif Sangiovese

Dâo: wijnbouwgebied in Portugal

Dégorgement: het stadium om het 'ontkelen' van het bezinksel en wordt verwijderd van mousserende wijn. Het belangrijkste woord in Champagne bvb.

Eiswein : Duitsland , druiven die bij vorst (-8°C) geplukt worden en een duur wijntje meebrengen. Beerenauslese is gewoonlijk de druivenstok. Géén beschermde term, ook in Canada hebben ze top kwaliteit eiswein. Gewoonlijk in kleine flesjes te vinden.

Foudre: (Fr) groot houten vat

Fût: (Fr) Vat


Tot volgend !

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.





Bekijk het volledig archief





Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese