Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Kort geknipt : suiker dosages in Champagne

Gepost op 14/08/2010 om 10:53 door Carl in de rubriek algemeen.

Een fles Champagne, is helemaal niet natuurvrij, om via de méthode traditionel , een tweede gisting op gang te brengen, dienen nog volgende handelingen plaats te hebben o.a. suikers & gist toe te voegen. De bubbels zullen dan volgen.

Via Champagne 'Michel Brocard' , ontvingen wij zijn geheimen . Volg mede .

De cuvées worden gevinifieerd als 'assemblages ' gedurende de winter, en worden in Maart tot rijping gebracht in flessen met een rusttijd van 18-40 maanden.

De flesvullingen zijn een ' cruciale ' moment waar gist is toegevoegd bij de stille wijnen. Eveneens bij de 'prise de mousse' is een actie ondergaan , waarbij in de zomermaanden de ' dégorgement ' (verwijderingen van de prop ) zal gebeuren .

De liqueur (suiker) toevoegingen , per fles , en volume is op basis van een 'Anciennes' geheim , en meestal gebruikt met ' sucre de Canne ' of candijsuiker.






Voor een demi - sec bvb is er een 34 gr/liter liqueur nodig.

verder ...

BRUT : 13 gr

Extra Brut: 6 gr/liter

Dossage Zéro : 0 gr/liter , en bezit je de meest natuurlijke fles Champagne.


CHAMPAGNE Michel Brocard
Grande Rue 14
10110 Celles sur Ource

Copyright DECA Juni 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.





Bekijk het volledig archief





Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese