Kort geknipt : suiker dosages in Champagne Gepost op 14/08/2010 om 10:53 door Carl in de rubriek algemeen. Een fles Champagne, is helemaal niet natuurvrij, om via de méthode traditionel , een tweede gisting op gang te brengen, dienen nog volgende handelingen plaats te hebben o.a. suikers & gist toe te voegen. De bubbels zullen dan volgen.
Via Champagne 'Michel Brocard' , ontvingen wij zijn geheimen . Volg mede .
De cuvées worden gevinifieerd als 'assemblages ' gedurende de winter, en worden in Maart tot rijping gebracht in flessen met een rusttijd van 18-40 maanden.
De flesvullingen zijn een ' cruciale ' moment waar gist is toegevoegd bij de stille wijnen. Eveneens bij de 'prise de mousse' is een actie ondergaan , waarbij in de zomermaanden de ' dégorgement ' (verwijderingen van de prop ) zal gebeuren .
De liqueur (suiker) toevoegingen , per fles , en volume is op basis van een 'Anciennes' geheim , en meestal gebruikt met ' sucre de Canne ' of candijsuiker.
Voor een demi - sec bvb is er een 34 gr/liter liqueur nodig.
verder ...
BRUT : 13 gr
Extra Brut: 6 gr/liter
Dossage Zéro : 0 gr/liter , en bezit je de meest natuurlijke fles Champagne.
CHAMPAGNE Michel Brocard
Grande Rue 14
10110 Celles sur Ource
Copyright DECA Juni 2010
|