Winterse wijn-keukengerechten Gepost op 17/01/2010 om 16:06 door Carl in de rubriek algemeen. Met wijnen valt van alles te doen, en laten we eens gaan kijken in onze keuken , bij winterse gerechten .
Pot au feu : een landelijke rode wijn bvb Chuslan , Lirac, Rasteau, * Alentejo of Yecla (Portugal) , Jumilla (Spanje)
Stoofschotels en casseroles : Chambolle-Musigny , jonge Côtes-du-Rhône , Corbières , Barbera , Shiraz, Zinfandel
Bloemkool met kaas gegratineerd : een witte Sancerre , Riesling, Spätlese
Ratatouille : krachtige wijn aanbevolen bvb Chianti , Nieuw-Zeelandse Cabernet of Merlot , Malbec , Tempranillo , Gigondas , Coteaux du Lanquedoc.
Rundsvlees gestoofd : Bordeaux , Roussillon
Turkse Kebab : een Griekse fles , Chileen met cabernet sauvignon, Zinfandel - Shiraz uit Barossa bvb.
Vis met beure blanc : Muscadet sur lie, Sauvignon/Sémillon assemblage , Chablis, Vouvray, Riesling selectie.
Smakelijk en prettige tastings !
|