Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

W ' bij Antonio ' Rueda ' 2012 - Wijnton.be ZOMER

Gepost op 05/08/2013 om 19:30 door Carl in de rubriek algemeen.

Het is zomertijd - een frisse witte als aperitief is dan ook een welgekomen gezonde afkoeler. Lukraak gingen we op zoek, geen gedwongen verkoopspunt. We vonden een nieuwsgierige fles ....wat mogen we verwachten ?


Voorkomen fles :

groene fles met een modern kunstig etiket. Wat de tekening in zijn mars heeft, is niet uit te maken, of zijn we bevoegd. Is dit een teen-borstel-schilder kunstwerk ? We konden wel het initiaal van de cuvée ontcijferen : W' = White wine from Spain ! Antonio gefeliciteerd met de opvolging van uw troetelfles, vermoedelijk naar uw naam genoemd!

D.O. (DENOMINATION DE ORIGEN) Rueda

Op verkenning : Rueda is één van de mooiste witte-stijl regio's van het wijnland Spanje. Ze bezitten een antwoord op hun (terroir) rassen, op de moordende concurentie van het druivenras Sauvignon Blanc : 100 % inheemse Verdejo en/of minimale toevoeging van Viura (ook genoemd Macabeo)- ook het ras Chardonnay duikt op hun wijngaarden. Eerder een koel klimaat, in vergelijking met de andere wijnregio's - wijnen lenen zich om jong te verbruiken - op houten vaten zijn ze niet gediend! Valladolid ten zuiden van de wijnregio is het centrum van deze D.O. Rueda


Kelder : Embotellado en la propiedad cuevas de Castilla S.A. Rueda Valladolid Esp? na. Mis en bouteille dans nos chais bot nr 8860030

Serveertemperatuur : 8 ? 10 ° C

Bijzonderheden : MICROSCOPISCHE KUNSTKURK

Druivenrassen : Verdejo en Viura

Alcoholgraad : 13 %

Culinair:

Aperitief - salade met keitenkaas en diverse visgerechten


Tasternota


Kleur: lichtgeel met onvolledige wijnspiegel - fijne kleurloze glycerinewand op te merken aan ons tasterglas.


Geuren: parfum van vegetale accenten met vooral klein wit fruit - citrusknijp - lindebloesems, witte netelbloemen , hooi , gras en witte peper.


Smaken : aanzet van een frisse kleine mand wit fruit,een sappige rijpe (boscoop) appel en onrijpe peer , licht exotisch , vegetaal , anijs en munt- een groene paprika komt er wel ongelegen (steel en pitten wrangheid) - evenwichtige citrusparade van aciditeiten. Korte afdronk.

Score : 13,50/20

Deca Aug 2013 copyricht


Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese