Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

wijn wijsheden van oost naar west - noord of zuid in Frankrijk

Gepost op 12/04/2011 om 19:37 door Carl in de rubriek algemeen.

*Sattelliet dorpen van de Beaujolais en de dichts aanleunende wijnregio's met weinig bekendheid , maar dezelfde wijnstokken zijn: Côteaux du Lyonnais - Côte Roannaise - Côtes du Forez.

*Rhônedal tussen Vienne en Avignon is reeds 2 eeuwen oud, 23 druivenstokken bezitten ze - voor zoete wijnen en dan nog top verfijnde moet je in Beaume-de -Venise zijn met Muscat ? petit Grain.

*Schuimende Clairettte de Die wordt gemaakt van Muscat en Clairettedruiven.

*Provence heeft met zijn 20 druivensoorten genoeg voor rode en rosé wijnen te maken o.a. Carignon, Cinsault,Grenache, Mourvédre, Synsault, Syrah. Er zijn acht A.O.C. -wijngebieden , zodat we dicht bij Nice en Arles vertoeven.

* Blanquette de Limoux is een zeer geeerde schuimer, moet minstens uit 15 % Mauzac bestaan, toevoeging van Chardonnay en Chenin zijn toegelaten.

*Champagne Brut ( zonder jaartal) is de meest gedronken Champagne met 1,5 % restsuikers.

*Poulsard en Trousseau zijn druivenstokken uit de Jura, beroemd eveneens is de Pupillin rosé met een mengeling van deze druiven.

*Loire is de langste rivier van Frankrijk ( 1012 klm) lang en ontspringt in de Ardéche, het is dan ook niet verwonderlijk met de vele kastelen zijn bijnaam ' Le Jardin de la France' te bezitten.

*Libourne op de rechteroever van de Dordogne vindt u de wijngaarden van Libournais o.a. Pomerol- Fronsac- Saint-Emilion . De dominantie is hier Merlot.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese