Een wijnetiket herkennen : Oostenrijk Gepost op 25/09/2010 om 10:26 door Carl in de rubriek algemeen. Ieder wijnland heeft zijn appelaties, zijn kenmerken, en daarom is het zo belangrijk , een etiket te lezen.
In onze indrukwekkende voorafgaande thema's van dit schitterend wijnland, kon je reeds in idee ontdekken , hoe geografisch- welke stijlen er te vinden zijn.
Een kleine overzicht van de belangrijkheden, bezorgen we nu .
Ausbruch : een traditionele zoete wijnspecialiteit uit RUST. Ontdek hier eens zéér speciaal de diepe kleur, waarbij je duidelijk een Tokaj karakter zal ontdekken.
Auslese : is een laatgeooste , maar bijna zoete wijn.
Beerenauslese (BA) : zijn zeer zoete wijnen , maar met edelrotting gemaakt, jong te drinken , en tegenstelling bvb met de Duitse tegenhangers die kunnen later gedronken worden.
Extratrocken: de meest droge wijn
Halftrocken: half droge wijn
Kabinett : lichte , vrij droge, verfrissende wijnen , met een speciaal karakter.
Landwein: een hoge claficicatie dan een tafelwijn
Lieblisch : halfzoet
Qualitätswein : een kwaliteit wijn
Spätlese : een tussenwijn hiermee bedoelen we tussen Kabinett en Auslese , met meer kwaliteit en karakter.
Süss : Zoet
Tafelwijn: meestal in grote fleswijnen te vinden, de Oostenrijkers blijven dit in hun land houden.
Trocken: Droog
Trockenbeerenauslese : ( TBA) edel gerotte druiven , leveren bijna elk jaar enkele echt frisse fraaie wijnen in Burgerland . Zijn minder duur dan in Duitsland.
© DECA Augustus 2010 |