Peertjes in rode wijn Gepost op 13/03/2010 om 09:47 door Carl in de rubriek algemeen. Een flesje wijn over, bij een stukje gegrild hert, of een dessert klaar te maken - gemakkelijk en goedkoop in een kleine tijdstip kunnen wij u helpen, voor een culinair genot.
8 kleine peren, 1 fles rode wijn, 1 kaneelstok, 3 kruidnagels, 1 laurierblad , 2 geneverbessen, 250 gr suiker, een schil van 1 citroen.
* Schil de peren , maar laat het bovenste deel en het steeltje eraan.
* verwijder het klokhuis van onderuit door middel van een 'pomme parisiennelepel'.
* breng rode wijn ( liefst niet met houtrijping , een eenvoudige Bordeaux bvb , suiker en verschillende specerijen aan de kook. Voeg de geschilde peertjes er aan toe, zodat de peertjes goed onderblijven.
*Laat 10 tot 15 minuten koken, en laat de peren in het vocht afkoelen. |
Drie lekkere peertjes komen hier in aanmerking, zoal Doyenne du Comice , de koninginnepeer en de fijnste peren , Conférence - rijk aan vezels , Durondeau een ontzettend goede dessert-stoofpeer.
Schik op een bord , met de wijnsaus, wij wensen jullie véél smulgenot !
|