Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Zomer 2013 met WIJNTON.BE : Côte-de-Toul *** The End ! **

Gepost op 29/08/2013 om 22:09 door Carl in de rubriek algemeen.

We sluiten onze zomer-periode af, met dit extraatje - een " Le plus beaux détours de France ". Voor onze redactieploeg was het toch veel werken- zelf hebben we terug rijke ervaringen en kunnen we terug aan de slag. Nog enkele dagen vrij ? Volgs ons mede - wij garanderen een mooie happy-end !


Onbekende regio: dit is nieuws voor ons


Côte-de-Toul is te bereiken via Nancy - kleine steden (met wijngaarden) zijn : Toul, Mont Le-vignoble, Blénod les- Toul, Bulligny, Vannes-le-Châtel en Colombey-les-Belles.

Prachtige gotische 'Cathédrales' -historische museums, concenten (s'avonds) , versterkingen van Vauban, kunst, restauraties en men kan er veel kuieren met plezier. Als dit nog niet genoeg is,heeft de omgeving nog : politieke , religieuze- en politieke geschiedenis voor vele wandelingen. Vergeet niet de glasambachten te bezoeken. En voor de wijnliefhebbers is er ook nieuws !

Un vignoble ? deguster

57 ha, waarvan 2544 hl met vooral veel rode stijlen zoals stille wijnen en rosé. De stokken zijn meestal 'Gamay' of Pinot Noir en dit mag toch als afsluiter een goed fruitige wijn betekenen , als men ook de Cru's van Beaujolais zou vergelijken. Ter plaatse heten ze wel hun rosé 'Le Gris' en dit is beter om hen in te lichten voor een degustatie of aankoop. Het zijn mineraal tetinte Moezels , langs de Franse zijde van de 'MOSELLE' , waarbij ze in het terroir van 'La Lorraine' zitten. De wijbouwers zijn terug herbegonnen in 1951 , zodat ze het hard te verduren kregen met de ziektes en plagen. In 1998 kregen ze hun eigen A.O.C . Kwalitatief zijn ze hoogstaand, zelfs enkele jaren te lageren.

Les vignerons vous accueillent

Volgende wijnbouwers begroeten U allen ....

Domaine Vosgien , route de Toul 39 Blénod-les-Toul

Maion Crochet rue St-Vincent Bulligny

Domaine de la Linotte rue Victor Hugo 90 Bruley

Domaine Lelièvre rue de la Gare 1 Lucey

Les vignerons du Toulois place de la Mairie 43 Mont - le - Vignoble


Prettige ontdekkingen !

Eindredactie en samenstelling DECA Copyricht Aug 2013 Verboden voor copy en verspreidingen.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese