Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Zomerse fruitige rosés uit de Bourgogne (streek)

Gepost op 27/07/2013 om 22:43 door Carl in de rubriek algemeen.

Vreemd, weinig in de kranten of magazines, reklamefolders, te lezen over de rosé(s) van Bourgogne -al zouden ze niet bestaan : Van Dijon tot LYON, de rosés van Bourgogne een voorstelling . Wijnton.be is er voor om dit recht te zetten.

Bourgogne - Passe-tout-grain (regionale herkomstbenaming) met een oppervlakte van 600 ha en een productie van 31.650 hl, bezitten een wijnplas vol rood fruit en rosés. De zaligmakers, en hiermede bedoelen we de wijnstokken, zijn hier wel PINOT NOIR & Gamay - maar elders kan je ook in Bourgogne kers-kwaliteit vinden van de Pinots. Vinificatie is er soms 'saignée' , zodat je gemakkelijk kunt spreken van een ' LE GRIS ' zoals Lanquedoc. Frisse rosés waar je geen hoofdpijn krijgt. De Gammay is een druivenstok die veel karakters van aardbei en frambozen weergeven. Voldoende redenen om te ontdekken.

Rosé de Saignée

Kan je een rosé de saignée aankopen , dan zijn de druiven gekneusd ( dus niet geperst) geweest , en daarna hebben ze liggen weken in het vat. Van die mengeling tapt men het sap af voor de gisting. De beroemde naam komt hiervan ' saigner ' of bloeden !
De intensiteit van het kleur hangt af van de duur van het weken ( 8-16 uur ). Altijd een bijzondere rosé .Les vins rosé de Bourgogne frais en légers, sont ? apprécier dans leur toute première jeunesse losqu'ils sont encore très fruités.

Als we dit vertalen is dit niet, de melk bij de kat zetten? De rosés zijn fris en jong, ontdek ze in hun eerste jeugdigheid en dan zijn ze nog zeer fruitig.
Waar kunnen we ze vinden ?

*Chitry, Coulanges, Côte Chalonnaise, Côte d' Auxerre, Côte Saint-Jacques, Epineuil, Haute-Côte de Beaune, Hautes Côte de Nuits, Passe-tout-grains, Marsannay en Mâcon.


Culinair

Aperitief met of zonder charcuterie - voorschotels met paté's , terrines, en kunnen zelfs met ribbetjes. Gevogelte met allerlei groenten. Pizza's , Paêla en tapas.

Vin de plaisir , prettige proeverijen.

Eigendomsrechten Wijnton.be DECA Juni 2013. Copy's digitaal of clubblaadjes , laat het ons weten, wij danken u hiervoor. Wijnton.be is aangesloten bij de periodieke pers en bescherming hiervan.

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese