Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Valentijn : een wijn (moment) ?

Gepost op 09/02/2013 om 23:04 door Carl in de rubriek algemeen.

Wie het nog (niet) heeft aangstipt in zijn agenda, kan het maar het best invullen of aankruisen: donderdag 14 Februari - de dag van de verliefden. Met éénvoudige dingen zoals een kaartje schrijven, een doosje chocolade of een bruisende schuimer 'I LOVE YOU' degusteren met een zoen ...is een gewone dag plots anders . Ook wijnen doen mede : het Franse wijndorp Saint Amour in de Beaujolais -regio geniet van één volle dag vreugde van verkoop !


Gamay en de Pino's

De druivenstokken Gamay en de Cru's van Beaujolais zijn de meest éénvoudige en fruitige Bourguignons van Frankrijk , met zelf vijf miljoen vaten per jaar. Vermoedelijk zijn ze het meest geschikt voor vrouwelijke degusteerders.

De beste wijngaarden liggen rond Beaujeu en Lantigné en zijn zelfs de moeite om te laten knorren in uw kelder ! (jawel) Moulin-? -Vent is de bekendste , maar ook Morgon , Chiroubles die voor het oogstjaar 2009-2010 zeer mooie zijdeachtige kerswijnen produceerden zijn nu : up-to-date !

Vergeet niet 'Fleurie' ook een zeer gekende Cru in Beaujolais en kan je een fles van volgende wijnbouwers aantreffen : Duboeuf en Trenel dan heb je prijs ! De Beaujolais-Villages zijn het meest noordelik en volgens ons kwaliteitsgericht minder fruitig dan de zuiderlijke gelegen Cru's.Het is goed mogelijk , de nieuwe etiketten te ontdekken , sedert 2012 in voege voor het nieuw gebruik van A.C. of Appellation Controlée : Coteaux -Bourguignons en vervangt de benaming Grand Ordinaire.

Wie het liever Spaans proeft of Portugees , kan uitkijken naar de term 'ROSADO' (wijnen) of de rose(s) én wat dacht je van een MATEUS ? Iedereen kent dit mogelijks, de vreemde fles met een licht sprankelende rosé ! Als het jaren geleden is dit nog te hebben geproefd, moet je dit nog eens herdoen, een echte gedaanteverwisseling !


Rode kersen, aardbeien, frambozen zullen altijd vrouwelijke tasters een aangename proefdag bezorgen en die kan je altijd vinden bij de Pino's ! Pinot Noir zowel uit Bourgondië, Elzas , Luxemburg en overal bijna ter wereld , zijn ze de lekkerste van rood fruit.

Een zomers aperitief met rosé - of een chocolade moment met Syrah ! Prettige Valentijn !

Succes wijntasters van WIJNTON.BE !


DE FLES VAN WIJNTON.BE
Pinot Noir rosé 2011 Coteaux de Schengen (Luxenburg)
Domaine Lucien Gloden L - 5445 Schengen ! (Luxemburg) Lucien eindelijk openen we de fles !

Proefnota volgt !!!!


Deca Februari 2013 copyricht WIJNTON.BE

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese