Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Wijnen met een zicht

Gepost op 12/08/2010 om 17:03 door Carl in de rubriek algemeen.

Het was een eer en genoegen, persoonlijk kennis te maken , met de Caves Jean Schink-Hoffeld uit Machtum. (Luxemburg). De Cave en vinificatie-ruimte is er tevens gelegen aan de voet van de 'Moselle Luxembourgeoise' , met een prachtige panorama. De degustatie-ruimte is een open grote glasruimte, waar Moezel en de bedrijvigheden op het water kunnen verder opgevolgd worden.

Heer René Schlink , samen met zijn broer Jean-Paul stonden ons te woord, een familiale gebeurtenis.

In 2005 openden we de degustatiezaal 'Wäistuff Deisermill' samen met de kelder onder de rotsen gelegen plaats, om de Crémants een goede rustperiode te geven voor rijpingen.

Het domein zelf begrenst 11 ha, waarbij 9 verschillende cépages. Hoofdaccent is de Riesling en de Pinot Gris. De Crémantwijnen behoren tot een 10 % van de productie totaal. De cuves in de vinificatie-ruimte behoren tot inox thermoréguléés.

Barrique-wijnen

We kregen een positieve antwoord ook wijnen op te voeden op hout, waarbij de Pinot Noir en Chardonnay behoren.

De familiale wijnbouwers familie is intussen nog verder aan het uitbreiden zodat de zoon sedert 2008 eveneens in de wijnbouw is ingestapt. De grote verrassing kwam wel met de dochter van René Carole geintroniseerd als ' Rieslingkoningin '

Een uitstraling van de toekomst konden we vernemen via DE WIJNBOUWERS zelf ' Pour l'instant le changement climatique est optimal pour nous-nous aurons dorénavant un climat comparable ? celui de la plaine du Rhin !'
Top cuvée RIESLING 2008 Machtum Ongkâf ' Charta'

31 ares zijn bijzonder voorbehouden voor een zongelegen kalkrijke zuid-west terroir , een ideale plaats voor zijn exceptionnel 'Ongkäf ' (Riesling Charta). De naamverwijzing komt van een franse vertaling in de laatste eeuw als 'kelder'. Rendementen zijn er van 8000 tot 10.000 liter per ha. Vendages en fruitpluk gebeuren in een 15 tal dagen na de andere soortgenoten , waarbij de Riesling als laatste komt.

Proefnota's
Goudgele fond met schitteringen konden we waarnemen in het glas, fijne alcoholtraan vormingen.

Aroma's bij de vleet, goed gestructureerd in exotische bloemenfestijn. In de mond , het wit fruit minéraliteiten, en bijzonder rijpe appel, met een afwerking van fraîcheur. Aciditeiten zuren, fruitigheden , een plezier van degusteren .

Gefeliciteerd Jean Schlink en familie , ook Luxemburg bezit bijzonder hoge capasiteiten.

Fête du raisin et du vin
61 ste Trauben -und Weinfest GREVENMACHER (Lux) 10-11-12 september 2010

Copyricht DECA aug. 2010

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese