Home Agenda Proefnotities Fotoboek Zoeken Contact  

Dag bezoeker, klik hier om in te loggen. Klik hier om lid te worden.

Op zoek naar een zomerse Spanjaard ? We hebben er één !

Gepost op 05/07/2012 om 03:20 door Carl in de rubriek algemeen.

Op zoek naar een fruitige, zonovergoten glas - én het mag een Spanjaard zijn, dan denken we jullie te helpen. Met deze proefnota, kan je meteen uw goesting vinden of niet - op onze proefnotities zijn er nog honderden. Veel succes !Onze SPAANSE FLES voorstelling !


Status : Vinho Tinto Denomincion de Origen Protegida (DOP) Rood

Druivenrassen: Bobal & Tempranillo

Culinair : vleessoorten , riz , pasta's , oosterlijke gerechten, paêlla

Alc : 12 %

Schenktemperatuur : 16-18 ° C

Botteling : Embotellado por cl? sicos del Mediterr? neo R.E. 2337 Requena Espana - kunstkurk sluiting !

Op verkenning :

Valencia Utiel - Requena is een satellietgebied met vooral Bobal druivenstokken, van ongeveer 40.000 ha - veel belovend, aan de oostkust. Alicante maakt deel uit van deze wijnregio, Valencia is één van de grootste steden van Spanje, met eveneens een grote wijnhaven voor export. De hoogte van de wijngaarden kunnen 600 tot 900 meter bedragen, met vooral : zand, klei, mergel en alluviale gronden. Continentaal klimaat met grote verschillen tussen dag/nacht -tot zelfs 30° C. De blauwe Bobal, Tempranillo, Garnacha - alsook de witte Macabeo en Merseguera, zijn de meest voorkomende stokken in de assemblages.

Rosé's : gaan zich voortdoen als vlezige en krachtige volle fruitigheid voor een geurende Paëlla , is dan ook een prima gezeldschap met Garnacha en Bobal.

Witte wijnen : meestal goedkoop , licht fris fruitig voor een snelle gebruik.

We ontdekken op onze fles die we zo dadelijk gaan degusturen, een modern, sobere etiket, ra ra wat in de fles zit !
TASTERNOTA


Kleur : kersenrood met schitteringen - jonge wijnspiegel met dunne glycerinewand , fijne tranen. Prachtig wijnglas kers doorzichtig !

Geuren : fris geurende rode kleine trosaalbes, klein fruit, granaatappel , eerder gesloten , een flinke wals-oefening is nodig om de geuren vrij te krijgen , en het lukt ons met nog een kleine rokerigheid van bosgeuren en fruit.

Smaken : aanzet van een volle rood fruitigheid , jammy met kers aardbei (confituur) , granaatappel, zuiverheid - volle fruitfactor, gealcoliseerde 'kirsch' , licht krokante tannines met fijne zuren , lange afdronk.
Score : 18/20


Besluit : een verraderlijk wijntje , zacht is wel de Spanjaard, maaaar vraagt naar meer en meer ! We gaan hem goed bewaren , ook op onze proefnota's terug te vinden !

Te koop : Carrefour Express en de finialen

Stationsplein 146
8800 Roeselare

DECA Juli 2012

Afdrukvriendelijke versie
Log in om te reageren!
Nog geen reacties op dit bericht...

Wijnton.be beschikt over een team van deskundige personen om een degustatie bij u thuis, op een feest, in een club,... te begeleiden. Voor meer info neem contact op via ons contact-formulier.

Bekijk het volledig archief

Copyright 2009 Wijnton.Be - Door J. Santy voor C. Devriese