Winterse wijn-keukengerechten

Gepost op 17/01/2010 om 16:06 door Carl in de rubriek algemeen.

Met wijnen valt van alles te doen, en laten we eens gaan kijken in onze keuken , bij winterse gerechten .

Pot au feu : een landelijke rode wijn bvb Chuslan , Lirac, Rasteau, * Alentejo of Yecla (Portugal) , Jumilla (Spanje)


Stoofschotels en casseroles : Chambolle-Musigny , jonge Côtes-du-Rhône , Corbières , Barbera , Shiraz, Zinfandel

Bloemkool met kaas gegratineerd : een witte Sancerre , Riesling, Spätlese

Ratatouille : krachtige wijn aanbevolen bvb Chianti , Nieuw-Zeelandse Cabernet of Merlot , Malbec , Tempranillo , Gigondas , Coteaux du Lanquedoc.

Rundsvlees gestoofd : Bordeaux , Roussillon

Turkse Kebab : een Griekse fles , Chileen met cabernet sauvignon, Zinfandel - Shiraz uit Barossa bvb.


Vis met beure blanc : Muscadet sur lie, Sauvignon/Sémillon assemblage , Chablis, Vouvray, Riesling selectie.






Smakelijk en prettige tastings !

Copyright 2009 Wijnton.Be