Droge champagnes winnen steeds meer veld bij de verbruikers in Frankrijk Gepost op 28/11/2016 om 17:20 door Carl in de rubriek algemeen. In de regio Champagne valt nog steeds grote bedrijvigheid vast te stellen. Ieder wijnboer wil zo goed mogelijk zijn cienten verwennen, maar met 6 catogorien suikergehalte is dit wel een andere mouw. Klant is koning en dit baart zorgen. Suiker krijgt in alle media een slecht rapport, nu ook andere frisdranken Europees taxen zullen opgelegd worden. Maar de wijnboeren verzwijgen natuurlijk dat een slechtere oogst, een gamma met doux of demi-sec wel kan redden. De aciditeiten of de zuren kunnen dan wel niet zo goed ontdekt worden - de client zal volgens hen daar niet over vallen. Hun liqueur-mengsel kunnen ze zo aanpassen met suikerriet.
De beste fijnste Champagnes zijn deze met het minst suikergehalte. Bij uw aankopen is het aangewezen de droogste Champagnes of mousserende wijnen aan te kopen. Dit wil zeggen met het minste suikergehalte . Het aperitieven, hongergevoel en de begeleiding van maaltijden zal er wel bij varen. En mogelijks kunnen we het jaar 2016 afsluiten met Trump Sprankling wine. Inderdaad bezit de Amerikaanse miljardair / president bezit 80 ha van het Grand Cru gehalte in Virginia, uitgebaat als eigenaar van zijn oudste zoon. Zijn grootste specialiteit is de pure chardonnay sprankling wine. Voor de professionelen onder ons. Er is eveneens vernieuwde Nederlandse taal bij de wijnboeren . Zeg niet meer toevoegen van gist of inoculeren maar zeg INZAAIEN van gist. Prachtig toch, 'deze morgen heb ik de most ingezaaid' Spreek ook niet meer van dégorgeren van mousserende wijn, dat is Frans. Spreek liever van KELEN van de wijn. Bijvoorbeeld 'in de vlucht kelen van een wijn' in plaats van 'dégorgement à la volée'. Ik weet niet wat jij ervan vindt, maar ik vind het mooi en krachtig. Om bij de grijze cellen te plaatsen. DECA Nov. '16 Copyright 2009 Wijnton.Be |