Olympisch Goud voor ItaliĆ« - de grootste variĆ«teit aan autochtone druiven op hun wijngronden. Gepost op 17/08/2016 om 22:42 door Carl in de rubriek algemeen. Bergachtige wijngaarden, vulkanische bodems, ontelbare microklimaten en een eeuwenoude wijncultuur beïnvloed door de Grieken, Feniciërs en Romeinen. Deze factoren maken Italië het meest diverse land in de wereld van de wijn.
Arneis - Barbera -Bianchetta - Bianco d'Alessano Cabernet Franc - Cabernet Sauvignon - Carménère Catarratto -Chardonnay - Cortese -Corvina -Veronese Corvinone - Dolcetto -Durella - Enantio - Fiano (Minutolo) -Freisa - Friulano - Garganega -Glera (Prosecco) - Grenache - Grignolino - Grillo -Groppello Lagrein - Marzemino -Merlot - Molinara - Montepulciano - Moscato -Nebbiolo -Negroamaro -Nero d'Avola -Passerina- Pecorino - Perera - Petit Verdot - Picolit Pignolo - Pinot Bianco- Pinot Grigio -Pinot Nero - Primitivo - Refosco - Ribolla Gialla - Riesling - Rondinella - Sangiovese - Sauvignon Blanc - chioppettino -Syrah - Traminer - aromatico -Trebbiano - Verdeca - Verdicchio - Verdiso -Verduzzo Friulano - Vermentino - Vespaiolo -Viognier -Zibibbo. DECA Aug. '16 (C) Copyright 2009 Wijnton.Be |