De mooiste combinaties met Bergeracwijnen ! Gepost op 30/04/2009 om 20:48 door Carl in de rubriek algemeen. Op zoek naar een aperitief, een luchtige salade met een fijn wijntje, een dampende witte vis zopas gestoomd, rood vlees, een kaasdessert ....we zoeken het uit, met een 'BERGERAC'! KAAS: Gewoon: Bergerac rouge - Côtes de Bergerac rouge - Pécharmant - Montravel rouge BLEU DES CAUSSES: Côtes de Bergerac blanc - Côtes de Montravel - Rosette - Saussignac Roquefort: Monbazillac Geitenkaas: Bergerac sec - Montravel Vruchten: Bergerac sec - Montravel Fruittaarten: Monbazillac Chocolade: Bergerac rouge, Côte de Bergerac rouge - Péchamant - Montravel rouge Aardbeien: Bergerac rouge, Côtes de Bergerac rouge - Pécharmant - Montravel rouge Fruitsalade: Montbazillac te gebruiken Soepje van rode vruchten en verse munt: Côtes de Bergerac moelleux. Dankzij zijn aromatische frisheid en soepelheid in de mond zijn deze wijnen de ideale begeleiding van rode vruchten. Gebruik bvb: aardbeien, trosbessen, braambessen met 2 tot 5 glazen Pécharmant (wijn) muskaatnoot, kaneel, verse munt en gember! Alles zéér goed koelen vooraf. Met dank: Maison des Vins de Bergerac Conseil Interproffessionel des Vins de la Région de Bergerac Rue des Récolets 1 14104 Bergerac Cedex www.vins-bergerac.fr Office de Tourisme de Bergerac 97 rue Neuve d' Argenson 24100 Bergerac Bureau d'Information des Vins de Bergerac Rue de Mérode 60 1060 Bruxelles Copyright 2009 Wijnton.Be |