Chinon (Loire) Frankrijk (2) Gepost op 17/04/2009 om 17:51 door Carl in de rubriek algemeen. Een jonge wijn die volwassen wijnen tart? Hoe kan dat ? De wijnen die op klei-kalkachtige en klei-kieselsteenachtige hellingen hoogvlakten ontstaan, zijn daarentegen, grote bewaarwijnen, hecht doortimmerd met soepele en fluwelen looizuren. Na verloop van tijd ontwikkelt zich in deze wijnen een diepe en royale geur van onderhout en truffels, soms een dierlijke toets terwijl hun kleur een steenrode weerschijn verwerft. * De officiële benaming CHINON produceert ook enkele rosé wijnen maar in een geringe hoeveelheid. Het zijn uitstekende dorstlessende wijnen omdat ze zo fris en lekker wegdrinken. Tips van de sommelier De Chinons van de " graviers ", geserveerd op 16 tot 17 °C worden gewaardeerd wanneer ze nog jong zijn bij geroosterd vlees. De wijnen afkomstig van de klei-kalkhoudende hoogvlakten zijn, wanneer ze op 17 tot 19 °C worden geserveerd, na ouder te zijn geworden, de met gezellen in een goede verstandhouding van uw wild of vlees met jus. De op 10 °C geserveerde rosé wijnen zullen ideaal uw rauwkost of geroosterde gerechten begeleiden. CHINON Un jeune qui joue dans la cave des grands! Vins du val de Loire le terroir ou le talent n'attend pas. Met oprechte dank: www.vinsvaldeloire.fr TIP: HOTEL CHINON een buitengewone aanrader! Wij waren er 10 dagen te gast. Culinair buitengewoon. Een tip top Hotel. (met slim kostenprijs) Copyright 2009 Wijnton.Be |