Bourgondische lente : Asperges Gepost op 21/03/2012 om 18:44 door Carl in de rubriek algemeen. Zijn we niet verwend in ons land, en welke mogelijkheden bestaan er niet om de lente te proeven ( zeg maar smullen) : sla met radijsjes , hoppescheuten , asperges , straks de boontjes. Voor deze stengel groente hebben we echt aandacht.De asperge gaat door het leven met als wetenschappelijke latijnse naam Asparagus Officinales. De wijntjes De Elzassers , het terroir van de Loire, zelf onze Belgische Vlaamse grond en de wijntjes van onze wijnbouwers, Luxemburgers , Duitse flessen, en zelf Spanjaarden doen het bijzonder goed met asperges. We geven enkele voorbeelden :
Laat het nu maar smaken - en vergeet niet , met weinig zout en peper , kan het kookvocht , een hemelse saus opleveren ! NB Belgische wijn en asperges: een goed huwelijk. Volgens de kenners vinden we de beste Belgische asperges terug in de province Antwerpen in de streken rond Mechelen, Puurs en Bornem. De restaurants kondigden de voorbije dagen hun aspergemenu's reeds gretig aan. Probeert u liever zelf eens de asperges klaar te maken, dan kunnen wij u vertellen dat deze groente zich perfect laat begeleiden door een glas Belgische wijn. De fraîcheur en zachte aroma's van de Belgische wijnen zorgen voor een goed huwelijk met de subtiele smaken van de asperge. Wij selecteerden voor u twee ideale partners: De Kluizen - Cuvée: € 7,50 Aldeneyck - Pinot Blanc: €11,00 te koop www.belgiawines.com DECA Maart 2012 met dank Belgian Wines Kapelstraat 3 9120 Melsele Copyright 2009 Wijnton.Be |