Chocolade-wijnen voor Pasen ?

Gepost op 12/03/2011 om 15:29 door Carl in de rubriek algemeen.

Een beroemde lekkernij van ons land : chocolade. Ook rode wijnen bezitten deze eigenschappen- daarom zijn ze zo lekker - onze zoektochten...naar dit lekkers.

*Syrah of Shiraz ( op een Australische etiket) - is de meest donkerste , diepste rode wijn uit de Rhône (Fr) -dewelke steeds pure (normaal) chocolade-smaken zal bezorgen. Tevens zoethout ,zwarte bessen , gember en kruiden. Kenmerkend zijn de viooltjes, pruimen , bramen in de geuren. Tip 1

* Merlot daarentegen van Franse oorsprong vooral Libournais ( Bordeaux)- is eveneens een ' gesmolten chocolade '- drager naast gedroogde vruchten (rozijnen) en geniet deze keer eveneens van de vruchtencake. Tip 2

*Grenache is een echte boorling uit Spanje- ook Frankrijk is hij te vinden -naast Australië , Californië, - N.W. Afrika zal hij in warmere streken chocolade en zoethout bijbrengen. Met Syrah natuurlijk is het de smaakdrager op zijn best ! Tip 3

Ons Paas dessert !


De beroemde Pinot Noir , - te vinden o.a. in de Champagne regio ( topper voor rosé-wijnen) - kleine gedeelte in Elzas , Nieuw Zeeland - Duitsland en Zuid Afrika is deze knikkerbol-druif de ' kers op de taart' ! Rood fruit , rode aalbes , kers, en de beste tonen voor koffiebonen en mokka. Ziehier onze dessert (wijn) . Culinaire snoepers zullen nog meer ontdekken : truffel ! Het geheim voor warmere streken zoals Californië en Australië krijg je dit automatisch als geschenk erbij. Onze tip is dan ook , een niet al te jonge fles te openen. Prettige zoektochten voor Pasen (24 April) .


DECA Maart 2011 COPYRICHT For Wijnton.be

Copyright 2009 Wijnton.Be