Kort geknipt : suiker dosages in Champagne

Gepost op 14/08/2010 om 10:53 door Carl in de rubriek algemeen.

Een fles Champagne, is helemaal niet natuurvrij, om via de méthode traditionel , een tweede gisting op gang te brengen, dienen nog volgende handelingen plaats te hebben o.a. suikers & gist toe te voegen. De bubbels zullen dan volgen.

Via Champagne 'Michel Brocard' , ontvingen wij zijn geheimen . Volg mede .

De cuvées worden gevinifieerd als 'assemblages ' gedurende de winter, en worden in Maart tot rijping gebracht in flessen met een rusttijd van 18-40 maanden.

De flesvullingen zijn een ' cruciale ' moment waar gist is toegevoegd bij de stille wijnen. Eveneens bij de 'prise de mousse' is een actie ondergaan , waarbij in de zomermaanden de ' dégorgement ' (verwijderingen van de prop ) zal gebeuren .

De liqueur (suiker) toevoegingen , per fles , en volume is op basis van een 'Anciennes' geheim , en meestal gebruikt met ' sucre de Canne ' of candijsuiker.






Voor een demi - sec bvb is er een 34 gr/liter liqueur nodig.

verder ...

BRUT : 13 gr

Extra Brut: 6 gr/liter

Dossage Zéro : 0 gr/liter , en bezit je de meest natuurlijke fles Champagne.


CHAMPAGNE Michel Brocard
Grande Rue 14
10110 Celles sur Ource

Copyright DECA Juni 2010

Copyright 2009 Wijnton.Be