Condrieu om nooit te vergeten (Fr) WIJNTON 225 Gepost op 21/02/2010 om 09:47 door Carl in de rubriek algemeen. We denken, de meest fruitige wijn, van Frankrijk, nu eens te kunnen beschrijven. Helaas een duur flesje, maar het loont zekerlijk de moeite te ontdekken. Waarom duur ? Omdat het zo kleinschalig is, en zo weinig voorhanden. De inspanningen om de pluk te verzekeren, zijn dan ook niet van het eenvoudigste, met deze kleine grillige hoogtes, en dalen. Buitengewone mooie wijnterrassen, met droge kleine kalkmuurtjes in volle erosie , granieten kalkgrond, sieren de wijngaarden naar het zuiden, zuidwest tot bijna 250 meter scherpe hoogtes in de zon. De Viognier met zijn eigenaardige karakter , was er al aanwezig van de eerste eeuw na Christus. In de XVI eeuw was er al een 'Chapitre Lyonnais' die deze wijngaarden lieten erkennen. Helaas in de oorlog 14-18 was er de ziekte 'phylloxéra ' bij de druivenstokken , zodat weinig nog overbleef. De twintig laatste jaren, zijn er inspanningen geweest , om te herplanten , en de meeste nectar wijnen te produceren.
Om het echt culinair te begeleiden met deze wijnen , zou men ' la Rigotte de Condrieu ' , een fijn geitenkaasje erbij moeten nemen, eigen aan het terroir . Eveneens foie gras en een terrine ervan, zullen wonderen van de hoogste culinaire geneugden meebrengen . Ter plaatse, of in de omgeving , zou een ' grillade des Mariniers du Rhône ' met een gegrilde dikke vis , het grootste geheim van de omgeving zijn. We konden echt niet achterhalen over welke vis het gaat . Mogen dit unieke gegevens zijn, dewelke wij u kunnen bezorgen.
Met mijn grootste hartelijkheid voor Condrieu , tot weersziens . DECA Copyright eigendomsrechten Feb. 2010 Copyright 2009 Wijnton.Be |