Het géografisch gebied van zijn arrondissement begrenst de rode , witte Mâcon. Een zéér rijk palet is er te vinden, door 2 prachte terroirs ' argilosilieux en argileux , dewelke rijke rustieke granieten opleveren. Het zuiden produceerd dan echter meer fruitigheid en lichtere wijnen.
Sedert 31 julli 1937 is deze appellation, een echte volwaardige A.O.C. uit Bourgondië.
Druivenstok: Gamay noir ( voor wit) met wit sap.
Productie : een rendement slechts toegestaan van 55 hl per ha. Minimum 9 ° Alcohol voor de Mâcon. Voor 1000 ha is slechts 58000 hectoliter toegestaan.
Een comité Saint-Vincent heeft echter verkregen, datmen bij ieder oogstjaar , een melding maakt van een goede/minder goede oogst. |
Karakters van de wijn : Een lichtrode kerswijn met violette tonen. Bij jonge wijnen gaat men vooral klein rood fruit ontdekken , cassis, framboise en lichte kruidigheid.
Schittering en een taninne rijke fruitigheid, een prachtig rondheid in zijn geheel. De rode Mâcon is klaar rond Pasen en zijn deze wijnen , bijzonder gade te slaan met hun taninnes in de komende 3 jaren .
Bewaartijd: 3 jaar
Gerechten: charcuterie, escargots, gegrild vlees, zachte kaas.
Serveren : 13-14 ° C |