Donkerrood met diepe paarse schijn, een vettige tranenwand.
Zowel bij de stilstaande fase ,als bij het walsen, kunnen we een charmante neus , met een mand vol fruit : rode kers, bramboos en een goede boom thym, terugvinden.
Een soepele rondheid , met fruitigheid die de zuurkracht verbergt. Een fijne krokante kleine tanniene . De thym blijft de kruidigheid herhalen, die bvb mijn goed stuk vlees , stoofvlees en ja een konijntje zo zalig aan het smullen zouden brengen . Voor deze wijn uit Italië met pasta zorg voor een goed stuk vlees. Picobello jongens.
Een aanrader ! |
Vrij gemakkelijk te koop, bij supermarkten of wijnhandelaars.
********************
Een D.O.C. wijn van het wijnhuis Cantine San Silvestro in het wijndorp Novello, in het Langhestreek. Sinds 1871 is de familie Sartirano eigenaar.
********
Druiven : 100 % Barbera in Piemonte zéér populair. Bij goede wijnjaren en een lange rijping kunnen deze wijnen met Barolo goed wedijveren.
Vinificatie: Worden onttrist en gekneusd voor ze in de inox cuves ingaan. Voor de frisheid en de aroma's , gist alles met gecontroleerde temperatuur. Nadien gerijpt in inox cuves. |